Hoppa till innehåll

Tullens webbplats har förnyats – bekanta dig med den och ge respons

Utgivningsdatum 24.4.2024 15.30 | Publicerad på svenska 24.4.2024 kl. 16.04
Pressmeddelande

På den nya webbplatsen tulli.fi har vi lagt särskilt fokus på att anvisningstexterna ska vara så lättförståeliga som möjligt för våra kunder. Vi fortsätter utveckla webbplatsen även efter att den tagits i bruk och därför tar vi gärna emot respons och åsikter om den.

Det är nu lättare än tidigare att hitta de viktigaste och mest lästa innehållen på webbplatsen. Anvisningarna för företag har förtydligats och uppgifterna om aktuella ärenden och kundservicekanaler har bättre lyfts fram. På den nya webbplatsen finns också ett avsnitt för privatpersoner där vi berättar vilka varor som får beställas och föras in till Finland.

På den nya webbplatsen visar vi också upp Tullens nya visuella identitet, som gradvis kommer att implementeras även i Tullens övriga kanaler.

Bekanta dig med vår nya webbplats på adressen www.tulli.fi.

Webbplatsen har utvecklats tillsammans med kunderna

Vid förnyandet av webbplatsen tulli.fi har vi utnyttjat information och respons som vi fått av webbplatsens användare samt kompetensen hos tullanställda som utför kundarbete. Vi har också testat den nya webbplatsens funktionalitet och begriplighet med våra kunder och kunderna har också haft möjlighet att kommentera utvecklingsversionen av webbplatsen. Femtio kunder har deltagit i testning eller intervjuer. Därtill har vi fått kommentarer av nästan 400 kunder.

Utvecklingen av webbplatsen fortsätter – en del av anvisningarna ännu kvar på gamla webbplatsen

Största delen av anvisningarna finns redan i sin nya form på den nya webbplatsen. Webbplatsen är dock ännu delvis halvfärdig och en del av innehållet finns fortfarande kvar på den gamla webbplatsen. Vi överför det resterande materialet till den nya webbplatsen under sommaren och början av hösten, varefter den gamla webbplatsen helt tas ur bruk.

Prenumererar du på våra meddelanden?

Säkerställ att du också i fortsättningen får de meddelanden av Tullen som du önskar till din e-post. Du kan prenumerera på vår webbplats Prenumerera på meddelanden och du kan sluta prenumerera via länken i slutet av meddelandet.  

Ge oss respons

Vi fortsätter alltså att utveckla tulli.fi-webbplatsen och därför önskar vi höra vad våra kunder tycker om den. Berätta för oss vad som fungerar och hur webbplatsen kunde göras ännu bättre. Du kan ge respons om webbplatsen med en responsblankett.

Kundmeddelande Webbnyhet