Hoppa till innehåll

Kundutbildningar

Tullen erbjuder både avgiftsfria och avgiftsbelagda utbildningar till sina kunder.

Vi ordnar utbildningstillfällen om ändringar i tullagstiftningen. De är riktade till olika målgrupper och öppna för alla.

Du kan också beställa utbildningar till ditt företag av oss. Vi skräddarsyr utbildningarna enligt era behov. Kontakta Tullens utbildningstjänster.

Kommande utbildningar

Prenumerera på Tullens kundmeddelanden till din e-post så får du information om kommande webbseminarier och andra kundutbildningar.

Utnyttja materialet från webbseminarierna

Se inspelningar från tidigare webbseminarier på Tullens Youtube-kanal.

Yrkesexamen inom tullbranschen

Om du arbetar med tullärenden kan du gå en utbildning som leder till en examen inom tullbranschen. Yrkesexamen inom tullbranschen består av två kompetensområden: kompetensområdet för tulltjänster och kompetensområdet för tullbevakning. Kompetensområdet för tulltjänster eller delar av det kan avläggas inte bara av Tullens anställda utan också av personer som sköter förtullnings-, speditions- eller fartygsklareringsuppgifter vid företag.

Yrkesexamen inom tullbranschen är en fristående examen. Genomförandet av examensdelen förutsätter att sökanden arbetar med uppgifter som är lämpliga för grunderna för yrkesexamen inom tullbranschen. Se grunderna för yrkesexamen inom tullbranschen på webbplatsen studieinfo.fi.

Yrkesexamen inom tullbranschen och därtill hörande utbildning ordnas av Omnia. Du får mera information om ansökan till examensutbildningen och genomförandet av examen på Omnias webbplats.

Frågor?

Om du har frågor om Tullens kundutbildningar så kan du kontakta oss.