Hoppa till innehåll

Förtulla ditt paket

Välkommen att förtulla! Här kan du förtulla ditt paket och betala importskatterna.

Vad behöver jag för förtullningen?

 1. Ankomstavi

  Förtulla ditt paket genast när du har fått en ankomstavi från Posten eller någon annan transportfirma.

 2. Orderbekräftelse, kvitto eller annan utredning

  Se till att du har ett dokument som visar varan som ska förtullas och dess värde.

 3. Efter förtullningen?

  Postens paket

  Du får ditt paket från Posten efter förtullningen, förutsatt att du har kommit ihåg att betala Postens behandlingsavgift. Du kan kontrollera i Postens försändelseuppföljning var dit paket befinner sig.

  Andra transportfirmors paket

  Kontrollera i ankomstavin om du ska tillställa beslutet om frigörande till transportfirman. Vid behov hittar du det i vår förtullningstjänst. Du kan kontrollera i transportfirmans försändelseuppföljningstjänst var dit paket befinner sig.

  Se mer detaljerade anvisningar om förtullning i Tullräknaren eller på YouTube. Du kan bekanta dig med våra förtullningsanvisningar på teckenspråk på vår teckenspråkssida (på finska).

Varför fick jag en ankomstavi från Posten som säger att min försändelse ska förtullas, fast försändelsens värde inte är mera än 22 euro?

I vissa fall kan du få en ankomstavi från Posten om en försändelse som ska förtullas, fast försändelsens värde skulle vara högst 22 euro. Detta kan t.ex. bero på att Posten inte känner till försändelsens värde.  

Om momsbeloppet är under fem euro behöver du för tillfället oftast inte betala den. Du måste dock förtulla försändelsen för att få den från Posten. Det är inte längre möjligt att per e-post be Tullen frisläppa en sådan försändelse, så som det tidigare var. 

Fr.o.m. 1.7.2021 ska man förtulla och betala moms för alla inköp som levereras från länder utanför EU.

Ta kontakt

Tulldeklarering, företagskunder
24/7

 

 

Importförtullning för privatpersoner
mån–fre 8–16.15

Rådgivning för ifyllning av deklarationer