Hoppa till innehåll

Finska tullen i sociala medier

I våra kanaler i sociala medier berättar vi om Tullens arbete och aktuella ärenden.

På denna sida berättar vi om Finska tullens officiella konton i sociala medier. Här kan du alltid kontrollera vilka som är Tullens äkta konton i sociala medier.

Vi försöker besvara frågor så fort som möjligt, men ibland kan det dröja något innan du får ett svar. Notera att vi inte nödvändigtvis kan besvara alla frågor i sociala medier.

Du får också råd och svar på de vanligaste frågorna från vår kundservice, bland annat via chattboten Hippu eller genom att ringa till Tullrådgivningen.

Våra kanaler i sociala medier

X: @SuomenTulli

Aktuella ärenden vid Tullen och färska statistikuppgifter över utrikeshandeln. Vi publicerar också största delen av våra mediemeddelanden på X.

Facebook: @Tulli

Aktuell och nyttig information för alla som är intresserade av Tullen.

LinkedIn: @Suomen tulli

Information om Tullen som arbetsgivare och om lediga arbetsplatser inom organisationen. På LinkedIn lägger vi också ut aktuell information som är riktad särskilt till våra intressentgrupper och företagskunder.

Instagram: @TulliSuomessa

Information om aktuella och intressanta företeelser för alla som är intresserade av Tullen.

Facebook: @Tullikoirat

På tullhundarnas egen kanal får du en inblick i våra tjänstehundars arbete och fritid. På denna kanal publicerar vi också information gällande förtullning av sällskapsdjur.

Youtube: @Suomen tulli

Här hittar du våra mångsidiga instruktionsvideor. På kanalen finns också videor om Tullens uppgifter, kampanjer och historia.

Instagram: @Tullimuseo

Historiens vingslag och nyheter från Tullmuseet på Vargön i Sveaborg. Skildringar om Finska tullens och förtullningens historia samt information om Tullmuseets utställningar och evenemang.

Tullen har också konton på Bluesky (@suomentulli.bsky.social) och Threads (@tullisuomessa). Tills vidare publicerar vi dock inte aktivt innehåll på dessa konton.

Välkommen att följa vår verksamhet och att diskutera i våra kanaler!

Regler för diskussioner i sociala medier

  • Kom ihåg att hålla dig till spelreglerna för gott uppförande i sociala medier:Våra kanaler är offentliga, så publicera inte dina egna eller andras personuppgifter.
  • Var saklig och respektera de andra deltagarna i diskussionen.
  • Rasistiska och andra kränkande meddelanden, öknamn och svordomar samt meddelanden som uppviglar till brott eller på andra sätt strider mot lagen är förbjudna.
  • Reklam och marknadsföring är förbjuden.
  • Osakliga meddelanden och upprepade kommentarer utan relevans för saken som diskuteras kan raderas. Vi kan även radera länkar eller annat material vars innehåll eller lämplighet vi inte kan kontrollera.
  • Om en användare upprepade gånger bryter mot reglerna kan hen blockeras i våra kanaler. Användaren informeras inte separat om att meddelanden raderats eller att hen blivit blockerad.