Hyppää sisältöön

Suomen tulli sosiaalisessa mediassa

Kerromme Tullin työstä ja ajankohtaisista asioista sosiaalisen median kanavissamme. 

Suomen tullin viralliset sosiaalisen median tilit on kerrottu tällä sivulla alempana. Täältä voit aina tarkistaa Tullin sosiaalisen median tilin aitouden.

Pyrimme vastaamaan kysymyksiin mahdollisimman pian, mutta ajoittain vastauksissa voi olla viivettä. Huomioi, että emme välttämättä pysty vastaamaan sosiaalisessa mediassa kaikkiin kysymyksiin.

Saat neuvontaa ja vastauksia yleisimpiin kysymyksiin myös asiakaspalvelustamme muun muassa Hippu-chatbotin kautta ja puhelimitse Tullineuvonnalta.

Sosiaalisen median kanavamme

X: @SuomenTulli

Tullin ajankohtaisia asioita ja tuoreita tilastotietoja ulkomaankaupasta. Julkaisemme myös suurimman osan mediatiedotteistamme X:ssä. 

Facebook: @Tulli

Ajankohtaista ja hyödyllistä tietoa Tullista kiinnostuneille kansalaisille. 

LinkedIn: @Suomen tulli

Tietoa Tullista työnantajana ja organisaation avoimista työpaikoista. Tarjoamme LinkedInissä myös ajankohtaista tietoa erityisesti sidosryhmillemme ja yritysasiakkaillemme.

Instagram: @TulliSuomessa

Ajankohtaista ja hyödyllistä asiaa Tullista kiinnostuneille kansalaisille. 

Facebook: @Tullikoirat

Tullikoirien omalla kanavalla jaamme virkakoiriemme kuulumisia työssä ja vapaalla. Viestimme kanavalla myös lemmikkeihin liittyviä tullaussisältöjä.

Youtube: @Suomen tulli

Täältä löydät monipuolisesti ohjevideoitamme. Kanavalla myös erilaisia videoita Tullin tehtävistä, kampanjoista ja historiasta.

Instagram: @Tullimuseo

Historian havinaa ja kuulumisia Tullimuseosta Suomenlinnan Susisaarelta. Juttuja Suomen tullin ja tullauksen menneisyydestä sekä Tullimuseon näyttelyistä ja tapahtumista.

Tullilla on myös tilit BlueSkyssa (@suomentulli.bsky.social) ja Threadsissa (@tullisuomessa). Tilit eivät ole toistaiseksi aktiivisessa julkaisukäytössä.

Tervetuloa seuraamaan Tullin toimintaa ja keskustelemaan kanavillemme!

Somekeskustelun säännöt

Muistathan noudattaa keskustelussa hyvän somekäyttäytymisen pelisääntöjä:

  • Kanavamme ovat julkisia, joten älä julkaise omia tai muiden henkilötietoja.
  • Kirjoita asiallisesti ja kunnioita muita kanssakeskustelijoita.
  • Rasistiset, loukkaavat viestit, haukkuminen ja kiroilu sekä rikokseen yllyttävät ja muuten lainvastaiset viestit ovat kiellettyjä.
  • Mainonta ja markkinointi on kiellettyä.
  • Asiattomat viestit ja toistuvat, asiaan liittymättömät kommentit voidaan poistaa. Voimme poistaa myös linkit tai muun materiaalin, jonka sisältöä tai asianmukaisuutta emme voi tarkistaa.
  • Jos käyttäjä rikkoo toistuvasti ohjeita, hänet voidaan estää kanavissamme. Viestien poistamisesta ja estosta ei erikseen ilmoiteta kirjoittajalle.