Hyppää sisältöön

Uratarinat

Meillä Tullissa työskentelee noin 2 000 henkilöä monipuolissa tehtävissä ympäri Suomen. Tehtävät vaihtelevat perustehtävistä vaativiin asiantuntija- ja esihenkilötehtäviin. Työskentelemme esimerkiksi tulliselvityksen, veronkannon, tullivalvonnan, rikostorjunnan ja yritystarkastuksen parissa. Meiltä löytyy muun muassa tilastoinnin, tietohallinnon, asiakaspalvelun, viestinnän ja hallinnon ammattilaisia sekä kemistejä ja laborantteja.

Turvallista yhteiskuntaa tekemässä

Nettikauppa kasvaa, digitaalisia palveluja tarvitaan enemmän, Euroopan unionin sisärajavalvontaa tehostetaan. Tullissa voit kehittää tietojärjestelmiä, rakentaa sujuvampia palveluja ja luoda uusia ratkaisuja.

Tutustu Tullin tietohallintoon.

Digitaalisella aitiopaikalla

ICT-työ Tullissa vie sinut kaupan, yritysten ja elinkeinoelämän keskiöön. Teet turvallisuuteen ja valvontaan liittyvää merkityksellistä työtä, ja olet mukana kehittämässä entistä nopeampia ja ketterämpiä digitaalisia palveluja.

Tutustu testauspäällikkö Katin työhön.

Syvällistä asiantuntijuutta

Meillä työskentelee talouden, tekniikan, viestinnän, hallinnon ja monien erityisalojen ammattilaisia. Kehitämme järjestelmiämme, tarkastamme yrityksiä, valvomme ulkomaankauppaa, kannamme tavaraveroja ja torjumme rikollisuutta.

Tutustu lakimies Askon työhön.

Tutkimustyötä suomalaisten turvaksi

Tullilaboratorion huippuasiantuntijamme tekevät riskiarviointeja, pistokokeita ja laatututkimuksia. Tutkimme elintarvikkeita, kulutustavaroita, polttoaineita, huumaus- ja lääkeaineita, ja toimimme myös kansallisena vertailulaboratoriona.

Tutustu laboratorioanalyytikko Katjan työhön.

Palveluasenteella sujuvaa tulliasiointia

Tullin asiakasneuvoja kohtaa kysymyksiä ja selvitettävää laidasta laitaan. Asiakasneuvoja auttaa kansalaisia sekä yrityksiä maahantuontiin ja -vientiin liittyvissä asioissa. Tullineuvonta on vaativaa asiakaspalvelua, jossa tarvitaan paineensietokykyä. 

Tutustu asiakasneuvoja Niinan työhön.

Tulliselvitystehtävä vaatii huolellisuutta

Työ on tarkkuutta ja keskittymistä vaativaa toimistotyötä, mutta työpäivät ovat vaihtelevia. Tullauskäsittelijän täytyy ennen kaikkea pystyä omaksumaan uutta tietoa ja hyödyntämään omia vahvuuksiaan. Kielitaito on tärkeää, sillä asiakkaita palvellaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Tutustu tullauskäsittelijä Terhin työhön.

Lisääntyvää liikennettä valvomassa

Valvomme tavaroita ja ihmisiä rajoillamme, satamissa ja lentokentillä. Kaikkina kellonaikoina  huomaamattomasti, mutta tarkasti. Koulutamme tullilaiset kaikkiin tehtäviin ja huolehdimme myös jatkuvasta osaamisen kehittämisestä.

Tutustu koiranohjaaja Jukan työhön.

Harjoittelusta hyvät eväät tulevaan

Tullissa on harjoittelupaikkoja eri alojen opiskelijoille. Tullin viestintäyksikkö on ainutlaatuinen, sillä sen tehtäviin kuuluvat Tullin yhteisökuvan monipuolistamisen, maineenhallinnan sekä sidosryhmäviestinnän lisäksi historiaviestintä ja Tullimuseon tehtävät. Viestintäharjoittelijan työnkuva rakentuu oman osaamisen ja kiinnostusten mukaan.

Tutustu korkeakouluharjoittelijan kokemukseen Tullin viestinnästä.

Mikä Tullin tehtävistä sopii sinulle parhaiten?

Kiinnostaako työskentely Tullissa, mutta et ole varma, mitä kaikkea Tullissa voi tehdä? Tee tulliuratesti ja löydä sinulle sopivin työnkuva!