Hyppää sisältöön

Näin haet meille töihin

Haemme jatkuvasti uusia eri alojen osaajia Tulliin töihin. Hakuprosessi etenee samalla kaavalla kaikissa hauissa. 

1. Hakeminen

Tullin avoimet tehtävät julkaistaan valtiohallinnon yhteisellä valtiolle.fi-sivustolla, Tullin nettisivuilla, sosiaalisen median kanavissa sekä tehtäväkohtaisesti muissa rekrytointikanavissa.

Hakulomakkeen tekeminen

Tehtäviä pääset hakemaan valtiolle.fi-järjestelmän kautta. Järjestelmä edellyttää, että rekisteröidyt ensimmäisellä käyttökerralla.

Hakemus täytetään valmiiseen lomakkeeseen, jonka täyttämiseen kannattaa varata hieman aikaa. Voit täydentää hakemustasi myös hakuajan aikana.

Hakuaika tehtävissämme on aina vähintään 14 vuorokautta. Näet viimeisen hakupäivän hakuilmoituksesta. Valitettavasti emme voi ottaa huomioon hakemuksia, jotka ovat tulleet myöhässä.

Jos haluat peruuttaa hakemuksesi hakuajan päättymisen jälkeen, lähetä siitä ilmoitus Tullin kirjaamoon (kirjaamo@tulli.fi).

Kelpoisuusvaatimukset ja muut hakukriteerit

Osassa Tullin tehtävissä on erilaisia laista tulevia kelpoisuusvaatimuksia. Näiden vaatimusten on täytyttävä, jotta sinut voidaan nimetä virkaan. Kelpoisuusvaatimukset ilmoitetaan aina hakuilmoituksessa. Oppisopimusrekrytoinnin kielitaidon kelpoisuusvaatimuksista löydät lisätietoa Oppisopimus-sivulta.

Hakuilmoituksessamme on kerrottu muita kriteerejä, joita odotamme tai katsomme eduksi. Kerro hakemuksessasi, miten osaamisesi ja kokemuksesi vastaavat odotuksiimme. Tuo esiin työhistoriaasi, kokemustasi ja osaamistasi sekä sitä, miten olet ylläpitänyt tai kartuttanut taitojasi. Kerro myös, mikä sinua tehtävässä kiinnostaa.

Tässä vaiheessa rekrytointia hyödynnämme vain hakemuksessasi ilmoittamiasi tietoja. Hakulomakkeeseemme ei voi lisätä liitteitä, joten anna kattavat tiedot osaamisestasi ja kokemuksestasi hakulomakkeessa.

Julkinen haku

Valtiolla kaikki vakinaiset virat ja yli vuoden määräaikaiset virkasuhteet täytetään julkisen hakumenettelyn kautta eli paikat avataan julkiseen hakuun valtiolle.fi-sivustolle. Emme ota vastaan avoimia hakemuksia.

Lisätietoja avoimista tehtävistämme saat hakuilmoituksessa nimetyltä henkilöltä ilmoituksessa ilmoitettuna ajankohtana.

Voit tutustua tarkemmin hakijan ohjeisiin (valtiolle.fi).

2. Haastattelut

Kun hakuaika päättyy, olemme mahdollisimman pian yhteydessä sähköpostitse kaikkiin hakijoihin ja kerromme, miten rekrytointiprosessi etenee.

Käymme läpi kaikki hakuaikana saapuneet hakemukset. Kutsumme haastatteluun ne kelpoisuusehdot täyttävät hakijat, joiden osaaminen vastaa hakemusten perusteella parhaiten tehtävän odotuksia.

Jos tulet hakemuksesi perusteella valituksi jatkoon, kutsumme sinut haastatteluun joko puhelimitse tai sähköpostitse. Haastattelukutsun yhteydessä sovimme haastattelun ajankohdasta ja saat myös muut ohjeet haastattelua varten. Osassa rekrytoinneista hyödynnämme myös etukäteen nauhoitettavaa videohaastattelua.

Pidämme haastattelut kasvokkain toimipisteissämme tai videoyhteydellä. Varaa haastattelua varten työ- ja tutkintotodistukset sekä virallinen henkilötodistus.

Joissakin tehtävissä rekrytointiin voi kuulua soveltuvuusarviointi. Kerromme haastattelussa tarkemmin, minkälaista arviointia tehtävä vaatii.

3. Turvallisuusselvitys, työhöntulotarkastus ja huumeseula

Teetämme kaikista Tulliin töihin tulevista henkilöistä turvallisuusselvityksen ennen nimityspäätöksen tekoa. Turvallisuusselvityksestä vastaa suojelupoliisi.

Turvallisuusselvitykseen kuuluu sähköinen lomake, jonka täyttämiseen saat tarkemmat ohjeet tulevalta esihenkilöltäsi. Voit lukea lisää turvallisuusselvityksestä www.supo.fi.

Jokainen yli 4 kuukauden mittaiseen työ- tai virkasuhteeseen tuleva uusi tullilainen käy ennen töiden aloittamista työhöntulotarkastuksessa. Tarkastuksessa työterveyshoitaja tarkistaa työntekijän terveydentilan ja soveltuvuuden tehtävään.

Kaikille uusille työntekijöillemme tehdään huumeseula. Se tehdään tyypillisesti työhöntulotarkastuksen yhteydessä.

4. Valinnasta ilmoittaminen ja työssä aloittaminen

Kun olet saanut hyväksytyt tulokset turvallisuusselvityksestä, työhöntulotarkastuksesta ja huumeseulasta, sinut voidaan nimittää virkaan tai tehtävään.

Osa tehtävistämme on virka- ja osa työsopimussuhteisia. Kun kyseessä on virka, rekrytointiprosessin päättymisen jälkeen toimitamme kaikille tehtävään hakeneille nimityspäätöksen, jossa kerrotaan viran saanut hakija. Nimityspäätös vastaa työsopimusta. 

Sovellamme koeaikaa riippuen työ- tai virkasuhteesi kestosta. Koeajan pituus on ilmoitettu hakuilmoituksessa.

Esihenkilösi on sinuun yhteydessä ja sopii kanssasi työssä aloittamisen yksityiskohdista, kuten aloituspäivästä ja materiaaleista, jotka sinun on toimitettava.