Hyppää sisältöön

Arvomme

Tullissa arvot ohjaavat jokapäiväistä toimintaamme läpi organisaation.

Tullissa töissä – Yhdessä olemme enemmän

Meitä tullilaisia on yli 2 000 ympäri Suomea. Arvomme ohjaavat meitä jokapäiväisessä työssämme kaikkialla Tullissa. Jokainen arvo sisältää ajatuksen oikeudenmukaisuudesta ja yksilön arvostuksesta. Edistämme toiminnassamme tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja työelämän monimuotoisuutta.

Arvomme

 

Luottamus

Toimintamme edellytyksenä on tullilaisten keskinäinen luottamus sekä yhteiskunnan luottamus Tulliin. Olemme vastuullinen työnantaja, johon henkilöstömme luottaa. Meillä pääset vaikuttamaan ja osallistumaan.

 

 

Arvostaminen

Meillä sinusta välitetään. Panostamme hyvään johtamiseen, yhteisöllisyyteen, työntekijöidemme huomioimiseen ja arvostaviin kohtaamisiin. Laaja-alainen hyvinvoinnin tukeminen ulottuu sujuvasta työarjesta myös vapaa-ajan viettoon.

 

 

Palvelu

Teemme työtä ihmisiä varten ja ihmisten kanssa. Oli kyseessä asiakas, työkaveri tai yhteistyökumppani, olemme ystävällisiä ja avuliaita. Meiltä saat aina apua.

 

 

Osaaminen

Meillä kaikki koulutetaan tullialan ammattilaisiksi. Työkierrot, koulutukset ja yhdessä oppiminen ovat meille arkipäivää. Meillä kehityt valitsemallasi urapolulla.

Tasa-arvoinen ja arvostava työyhteisö 

Tullilla on vastuu tasa-arvoisesta ja yhdenvertaisesta toiminnasta sekä viranomaisena että työnantajana. Tasa-arvossa ja yhdenvertaisuudessa on pohjimmiltaan kysymys samasta asiasta – ihmisten yhdenvertaisesta kohtelusta sekä tasa-arvoisen, oikeudenmukaisen ja kannustavan työilmapiirin luomisesta. 

Tullin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma sisältää tavoitteet ja toimenpiteet yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon vahvistamiseksi työarjessamme. 

Kehitymme yhdessä

Meillä arvostetaan kehityshenkisyyttä, osallistumista ja yhteistyötä. Työskentelemme tiiviisti omien asiantuntijoidemme ja konsulttien, muiden viranomaisten ja kansainvälisten sidosryhmien kanssa. Haluamme olla askeleen edellä ja siinä yhteistyö on avainasemassa.

Jatkuvaa oppimista

Tullilaiset kehittävät aktiivisesti osaamistaan työssä, koulutuksissa, projekteissa ja työkierroissa. Jaamme tietoa ja osaamistamme kaikille tullilaisille avoimissa Tietopaketti-tapahtumissa. Meillä on oma koulutustoiminto, joka vastaa jokaisen tullilaisen kouluttamisesta tullialan ammattilaiseksi!

Hyvinvointia monella tavalla

Välitämme työntekijöistämme, ja panostamme työhyvinvointiin laaja-alaisesti työntekijän koko työuran ajan. Mittaamme työhyvinvointia vuosittaisella henkilöstötutkimuksella ja kehitämme johtamiskulttuuriamme. Työarkea tukemassa ja työpäivää tauottamassa on taukoliikuntaohjelma. Lisäksi meillä voi sovittaa hyvin yhteen työn ja vapaa-ajan, mikä lisää työhyvinvointia.

Panostamme yhteisöllisyyteen

Tullissa on hyvä yhteishenki, jota vahvistamme muun muassa kokoontumalla yhteen urheilukerhon järjestämiin kesä- ja talvikisoihin. Kisoihin osallistuneet kertovat, että eri lajien parissa tutustuu vauhdikkaasti eri puolilla Suomea työskenteleviin työkavereihin. Kerran vuodessa järjestettävässä Tulligaalassa puolestaan juhlistamme vuoden kohokohtia ja palkitsemme parhaita yksilö- ja tiimisuorituksia.