Hyppää sisältöön

BTI-palvelu

Siirry BTI-palveluun

BTI-palvelu (Binding Tariff Information) on EU:n asiointipalvelu, jossa voit hakea tavaralle sitovaa tariffitietoa. Tulli toimittaa päätöksen hakemukseesi palveluun.

Kirjautuminen

Hakijalla on oltava EORI-numero.

Palvelun käyttö vaatii tunnistautumista. Palveluun siirrytään EU:n asiointiportaalin kautta. BTI-palveluun pääset valitsemalla EU:n asiointiportaalin valikosta BTI. Lue ohjeet EU:n asiointipalveluihin kirjautumiseen.

Yrityksen puolesta asiointiin tarvitset palvelussa valtuuden "Tullitoiminnan lupien hakeminen" ja "Tullitoiminnan lupien katselu". Lue lisää valtuuttamisesta.

Huomioi, että valtuutettu henkilö voi sitovan tariffitiedon lisäksi hoitaa myös kaikkea muuta lupa-asiointia yrityksen puolesta. Valtuudella voi siis käyttää sekä EU:n asiointipalvelua että Suomen tullin Luvat ja päätökset -palvelua.

Tee sitovan tariffitiedon hakemus näin 

  1. Tee jokaisesta tavarasta erillinen sähköinen hakemus BTI-palvelussa. Täytä hakemus suomeksi tai ruotsiksi.
  2. Kuvaa tavara niin yksityiskohtaisesti, että se voidaan tunnistaa ja sen luokittelu tullinimikkeistöön voidaan määrittää. Ilmoita muun muassa tavaroiden tarkka koostumus, valmistusmenetelmä, tavaroiden käyttötarkoitus ja kauppanimi.
  3. Merkitse hakemukseen yksilöllinen viitenumero. 
  4. Lähetä näyte, jos Tulli pyytää sitä. Saat BTI-palvelun kautta lisäselvityspyynnön ja ohjeet näytteen lähettämisestä. 

Lue tarkempi ohje siitä, miten haet sitovaa tariffitietoa BTI-palvelussa

Jos BTI-palvelussa on pitkäaikainen häiriö, voit käyttää varamenettelynä paperista hakemuslomaketta.

Voit käyttää lomaketta vain, jos Tulli on antanut luvan varamenettelyn käyttöön. Tulli tiedottaa varamenettelyn alkamisesta häiriötiedotteilla.

Varamenettelyssä käytettävä sitovan tariffitiedon hakemus ja sen täyttöohjeet:

Tilaa BTI-palvelun viestit sähköpostiisi

Lisää palveluun sähköpostiosoitteesi, jotta saat Tullin lähettämistä viesteistä sähköposti-ilmoituksen silloin, kun hakemuksesi tila muuttuu tai saat lisäselvityspyynnön tai päätöksen.

Lisää sähköpostiosoitteesi käyttäjäkuvakkeesta. Valitse avautuvasta valikosta Omat asetukset > BTI > Sähköpostihälytykset. Aktivoi sähköpostiosoitekenttä ja kirjoita siihen sähköpostiosoitteesi.

Lue lisää

Voit selata eri EU-maiden myöntämiä sitovia tariffitietoja EBTI-hakupalvelussa