Hyppää sisältöön

Tullaa pakettisi – henkilöasiakkaat

Saitko saapumisilmoituksen paketista, joka pitää tullata? Tutustu ohjeisiin ja siirry tullaamaan pakettisi Henkilöasiakkaan tuontitullauspalveluun.

Yritys, tullaa pakettisi Tulliselvityspalvelussa.

Näin tullaus etenee

Aloita tullaus, kun saat pakettisi saapumisilmoituksen Postilta tai muulta kuljetusyritykseltä. Sinun pitää itse tietää, mikä ja minkä arvoinen tavara paketissa on. Pakettiasi säilytetään Postin tai muun kuljetusyrityksen varastossa.

Tarvitset Henkilöasiakkaan tuontitullauspalveluun kirjautumista varten suomalaiset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai varmennekortin. 

Maksa tullaus Henkilöasiakkaan tuontitullauspalvelussa heti tullauksen yhteydessä tai myöhemmin. Jos maksat tullilaskun myöhemmin, huomioi, että pakettisi saattaa palautua takaisin lähettäjälle ennen tullilaskun eräpäivää.

Mitä et voi tullata Henkilöasiakkaan tuontitullauspalvelussa?

Henkilöasiakkaan tuontitullauspalvelussa et voi tullata muun muassa seuraavia:

Tullaa sijoituskulta, arvonlisäverottomat setelit ja lentokoneen osat lomakkeella.

Ulkomaisen henkilön kirjautuminen

Henkilöasiakkaan tuontitullauspalveluun ei voi tunnistautua ulkomaan kansalaisille tarkoitetulla Finnish Authenticator -tunnistuspalvelulla. Lue ohjeet, miten ulkomaan kansalainen voi tullata paketin.

Huomioi, että sinun pitää maksaa myös Postin käsittelymaksu, jos pakettisi kuljettaa Posti ja maksoit tullauksen yhteydessä maahantuontiveroja. Maksa Postin käsittelymaksu Postin verkkosivuilla.

Jos pakettisi kuljettaa jokin muu kuljetusyritys kuin Posti, tarkista pakettisi saapumisilmoituksesta, tarvitseeko kuljetusyritys sinulta luovutuspäätöksen. Jos tullasit paketin Henkilöasiakkaan tuontitullauspalvelussa, saat luovutuspäätöksen Omat tullaukseni -osiosta.

Voit seurata Postin lähetysten seurannasta tai muun kuljetusyrityksen lähetysseurantapalvelusta, missä pakettisi on.

Tutustu tarkempiin ohjeisiin Näin tullaat -sivulla.

Siirry tullaamaan