Hyppää sisältöön

REX-palvelu

Siirry REX-palveluun

REX-palvelussa voit rekisteröityä REX-rekisteröidyksi viejäksi. REX-rekisteröitynyt viejä voi laatia alkuperäselvityksiä, joilla voi saada tullietuuksia.

Palvelussa voit myös hakea muutosta rekisteröintiin tai rekisteröinnin kumoamista.

Kun olet kirjautunut EU:n asiointipalveluun, valitse valikosta ”REX”.

Palvelu avaa kohdan ”REX-historia”. Hae rekisteröintiä painamalla painiketta ”Hae rekisteröintiä”.

Jos sinulla on jo REX-rekisteröintinumero, pääset tältä sivulta tekemään muutoshakemusta, hakemaan rekisteröinnin kumoamista, katselemaan jo olemassa olevan rekisteröinnin tietoja tai tulostamaan rekisteröinnin tiedot PDF-muodossa.  Silloin palvelussa näkyvät painikkeet ”Hae muutosta”, ”Hae kumoamista”, ”Avaa rekisteröinti” tai ”Tulosta”.

Lue alta, mitkä tiedot hakemuksessa pitää antaa.

Rekisteröinnin tunnistetiedot

Valitse REX-rekisteröinnin tunnistetietoihin seuraavat tiedot:

  • Viejän sijoittautumisvaltio: Suomi
  • Kansallinen viranomainen: FI904006 – Oulu, Lupakeskus

1. Viejää koskevat tiedot

Tallenna vaaditut tiedot yrityksestä. Yrityksen varsinaiset yhteystiedot tallennetaan seuraavassa kohdassa.

KUVA

2. Viejän yhteystiedot

Lisää yrityksesi yhteystiedot tässä. ”Lisää”-painikkeesta saat lisää rivejä, jos haluat ilmoittaa useamman yhteyshenkilön yhteystiedot.

KUVA

3. Viejän toiminta

Valitse, onko yrityksesi toiminta tuotantoa vai kauppaa. Valitse ”Tuotanto”, jos valmistat itse vietävät tuotteet. Valitse ”Kauppa”, jos viet muiden valmistamia valmiita tuotteita. Voit valita myös molemmat kohdat.

KUVA

4. Tavaran kuvaus

Ilmoita etuuskohteluun oikeutetuista tavaroista tullinimike neljän numeron tarkkuudella.

Huomioi, että palvelu ei hyväksy alle neljän merkin pituisia numeroita. Jos useat kauppatavarat kuuluvat samaan kahden numeron HS-ryhmään, esimerkiksi ryhmään 85, ilmoita nämä tavarat lisäämällä kaksi nollaa ryhmän numeron perään: 8500

Painamalla ”Lisää”-painiketta voit tallentaa uusia tavaraeriä.

KUVA

5. Viejän sitoumus

Lue viejän sitoumusteksti huolellisesti. Sen jälkeen valitse valintaruutu ”Sitoutumisten hyväksyntä”. Ilmoita allekirjoituspaikka sekä valtuutetun allekirjoittajan nimi ja tehtävänimike. 

Huomioi, että tämän kohdan tietoja et voi muuttaa jälkikäteen muutoshakemuksella.

KUVA

6. Viejän suostumus tietojen julkaisemiseksi EU:n komission verkkosivustolla

Jos suostut siihen, että hakemuksessasi annetut tiedot voidaan julkaista EU:n komission verkkosivustolla, valitse valintaruutu ”Viejän suostumus tietojen julkaisemisesta julkisella verkkosivustolla”. Ilmoita allekirjoituspaikka sekä valtuutetun allekirjoittajan nimi ja tehtävänimike.

Voit myöhemmin perua suostumuksesi tekemällä muutoshakemuksen REX-palvelussa.

Voit jättää kohdan myös täyttämättä. Silloin yrityksesi yksilöityjä tietoja ei julkaista julkisella EU:n komission verkkosivustolla.

KUVA

7. Lähetä hakemus tai tallenna luonnoksena

Voit lähettää hakemuksen Tullille painikkeesta ”Lähetä hakemus”. 

Voit myös tallentaa hakemuksen keskeneräisenä painikkeesta ”Tallenna luonnoksena”.

”Peruuta”-painike peruu hakemuksen ja tyhjentää ilmoitetut tiedot.

Hakemuksen lähettämisen jälkeen REX-palvelu ilmoittaa, että Tulli on vastaanottanut hakemuksen kertomalla ”Hakemus on lähetetty onnistuneesti”.

Kaikki tiedonvaihto Tullin ja ilmoittajan välillä käydään sähköisesti REX-palvelun kautta. Kun lisäät palveluun sähköpostiosoitteesi, saat sähköpostiisi tiedon hakemuksen tilamuutoksista ja hyväksymisestä.

Sähköpostiosoitteen lisääminen

Mene omiin asetuksiin valitsemalla käyttäjäkuvake sivun oikeassa laidassa. Valitse avautuvasta valikosta "Omat asetukset", sitten "REX" ja "Sähköpostihälytykset".

KUVA

Aktivoi sähköpostiosoitekenttä, niin pääset kirjoittamaan sähköpostiosoitteesi. Voit lisätä useamman sähköpostiosoitteen plus-merkistä (+). Valitse lopuksi ”Päivitä”.

KUVA

Sähköpostiosoitteen poistaminen

Lisää sähköpostiosoitteeksi työsähköpostisi tai yrityksen yhteissähköpostiosoite. Jos työntekijän oikeudet järjestelmään mitätöidään, työntekijän on itse poistettava sähköpostiosoitteensa ennen oikeuksien mitätöintiä. Sähköpostiosoitteen voi poistaa ainoastaan työntekijä itse.

Kielen valinta

Huomioi, että rekisteröintipäätös annetaan sillä kielellä, joka on valittu kohdassa ”Kieliversion valinta”. Jos haluat päätöksen englanniksi, valitse ”English (en)”.

Kirjautuminen

Hakijalla on oltava EORI-numero.

Palvelun käyttö vaatii tunnistautumista. Palveluun siirrytään EU:n asiointiportaalin kautta. REX-palveluun pääset valitsemalla EU:n asiointiportaalin valikosta REX. Lue ohjeet EU:n asiointipalveluihin kirjautumiseen.

Yrityksen puolesta asiointiin tarvitset palvelussa valtuuden "Tullitoiminnan lupien hakeminen". Lue lisää valtuuttamisesta.

Tarkista rekisteröinnin voimassaolo EU:n tietokannasta

Voit tarkistaa myös avoimesta EU:n tietokannasta, onko yrityksen REX-rekisteröinti voimassa.

Siirry REX-rekisteröityneiden tietokantaan (englanniksi)