Hoppa till innehåll

Valmistatko teräslevyvalmisteita tai tuotko niitä Kiinasta, Japanista, Koreasta, Venäjältä tai Amerikan yhdysvalloista? Voit pyytää komissiolta polkumyyntitullin uudelleentarkastelua.

7.2.2020 9.58
Tiedote

Unionin tuottajat voivat esittää komissiolle kirjallisen pyynnön alkaa tutkia, pitääkö tietyistä terästuotteista jatkossakin kantaa polkumyyntitullia. Tällaisia tuotteita ovat piiseosteisesta sähköteknisestä teräksestä valmistetut raesuunnatut levyvalmisteet, jotka ovat peräisin tai jotka tuodaan Kiinasta, Japanista, Koreasta, Venäjältä tai Amerikan yhdysvalloista. Tuotteet luokitellaan esimerkiksi CN-koodiin ex 72251100 (esim. Taric-koodi 7225110011).

Ellei uudelleentarkastelua aloiteta, polkumyyntitullin kantaminen edellä mainituista tuotteista päättyy 31.10.2020.  

Ilmoitus on julkaistu EU:n virallisen lehden numerossa C 40, 6.2.2020. Lehdessä ilmoitetaan määräaika, johon mennessä unionin tuottajat voivat esittää komissiolle pyynnön tarkastella polkumyyntitullia uudelleen. Pyyntö on lähetettävä ilmoituksessa mainittuun osoitteeseen.

Komissio tutkii polkumyyntitullien käyttöönottoa koko EU:n kannalta. Suomen tullilla ei ole asiassa ratkaisuvaltaa. Tulli ainoastaan tiedottaa asiasta.

Jos asia koskee yritystäsi, on tärkeää toimia määräajassa, koska tämä on ainoa tapa vaikuttaa asiaan.

Lisätietoja:
Polkumyynti- ja tasoitustullit
Voimassa olevat polkumyynti- ja tasoitustullit
Käynnissä olevat polkumyynti- ja tasoitustutkimukset
yritysneuvonta.lupa-asiakkaat(at)tulli.fi

Polkumyynti- ja tasoitustullitiedotteet