Hoppa till innehåll

Venäjältä, Trinidad ja Tobagosta sekä Amerikan yhdysvalloista peräisin olevien urean ja ammoniumnitraatin seosten väliaikainen polkumyyntitulli voimaan 12.4.2019 – tarkista onko myyjäsi listalla!

11.4.2019 15.13
Tiedote

Yritysten, jotka tuovat urean ja ammoniumnitraatin seoksia, nimike 31028000 Venäjältä, Trinidad ja Tobagosta sekä Amerikan yhdysvalloista, täytyy varautua siihen, että tuotteista kannetaan polkumyyntitulli. Voit tarkistaa EU:n virallisen lehden numerosta L 100, 11.4.2019, kuinka suuri polkumyyntitulli eri myyjien tuotteille on odotettavissa. Nimetyille yrityksille määritetyn yksilöllisen polkumyyntitullin soveltaminen edellyttää pätevän kauppalaskun esittämistä.

Jatkossa tuojan on annettava mainituille tuotteille väliaikaisen polkumyyntitullin suuruinen vakuus. Väliaikainen polkumyyntitulli on voimassa kuusi kuukautta.

Jos väliaikaisesta polkumyyntitullista tulee lopullinen, yrityksen on maksettava väliaikaisen polkumyyntitullin voimassaolon aikana tuomista tuotteistaan asetetun suuruiset polkumyyntitullit. Käytännössä tämä hoituu niin, että tulli vapauttaa asetetut vakuudet ja lähettää asiakkaalle lopullista polkumyyntitullin määrää vastaavan jälkikantopäätöksen.

Lisätietoja:
Polkumyynti- ja tasoitustullit
Voimassa olevat polkumyynti- ja tasoitustullit
Käynnissä olevat polkumyynti- ja tasoitustutkimukset
yritysneuvonta.lupa-asiakkaat(at)tulli.fi

Polkumyynti- ja tasoitustullitiedotteet