Hoppa till innehåll

Tullen deltar i självständighetsdagens riksparad i Uleåborg

Utgivningsdatum 21.11.2023 8.53
Pressmeddelande

Försvarsmakten ordnar självständighetsdagens riksparad den 6 december i Uleåborg. I år är temat för paraden Det självständiga Finlands försvarare. Tullen är liksom övriga säkerhetsmyndigheter med i paradens förbimarsch och på salutorget där du kan bekanta dig med Tullens verksamhet vid vår monter.

Paradens förbimarsch startar klockan 13 från Merikoski-broarna i Uleåborg. I förbimarschen deltar avdelningar som marscherar till fots och en motoriserad avdelning med nästan 70 fordon från Försvarsmakten samt andra myndigheter såsom Tullen, Gränsbevakningsväsendet och Polisen. Tullen medverkar med patrullbilar samt en snöskoter och traktorfyrhjuling. Båda två används vid Tullens terrängövervakning.

På salutorget i Uleåborg kan du på självständighetsdagen mellan klockan 9 och 15 bekanta dig med Tullens mångsidiga verksamhet vid vår monter. Kom och prata med våra experter och bekanta dig med vår kontrollutrustning samt våra tullhundar och patrullbilar! På plats finns också flera andra myndigheter som presenterar sitt materiel och sin verksamhet.

Du kan läsa mer om självständighetsdagens riksparad och dagens tidtabell i Försvarsmaktens meddelande.

Webbnyhet