Hoppa till innehåll

Provisorisk antidumpningstull på aluminiumfolie för vidare förädling med ursprung i Kina fr.o.m. 19.6.2021 – kontrollera om din säljare finns med på listan!

Utgivningsdatum 22.6.2021 9.16
Pressmeddelande

Företag som importerar aluminiumfolie för vidare förädling från Kina måste förbereda sig på att antidumpningstull tas ut vid import av produkten. Produkterna klassificeras enligt KN-nummer ex 7607 11 19 (Taric-nummer 7607 11 19 60 och 7607 11 19 91). Du kan i EU:s officiella tidning nr L 216/18.6.2021 kontrollera hur stor antidumpningstullen på olika säljares produkter kommer att vara. Tillämpningen av den företagsspecifika antidumpningstullen förutsätter att en giltig faktura visas upp. 

I fortsättningen ska importörer ställa en säkerhet som är lika stor som den provisoriska antidumpningstullen. Den provisoriska antidumpningstullen gäller i sex månader. Om den provisoriska antidumpningstullen blir en slutgiltig antidumpningstull ska företaget betala de påförda antidumpningstullarna för de produkter som företaget importerat under den tid som den provisoriska antidumpningstullen varit i kraft. I praktiken sköts det så att Tullen frisläpper de säkerheter som ställts och skickar kunderna ett efteruppbördsbeslut med ett belopp som motsvarar den slutgiltiga antidumpningstullen.

Alla som berörs av ärendet kan inom utsatt tid begära att bli hörda av kommissionen. Kontrollera om denna ändring har konsekvenser för ditt företag.

Mera information:
Antidumpnings- och utjämningstullar 
Gällande antidumpnings- och utjämningstullar 
Antidumpnings- och utjämningsåtgärder – undersökningar 
yritysneuvonta.lupa-asiakkaat(at)tulli.fi


 

Meddelanden om antidumpnings- och utjämningstullar