Hoppa till innehåll

COVID-19-tautia vastaan käytettävien tavaroiden valmistamisessa käytettäville raaka-aineille, puolivalmisteille ja komponenteille voi jättää esityksiä 1.1.2021 voimaan tuleviksi tullisuspensioiksi ja tariffikiintiöiksi

9.4.2020 16.26
Tiedote

Komissio on julkaissut jäsenvaltiolle tiedotteen siitä, että COVID-19-tautia vastaan sairaanhoidossa tai terveydenhuollossa käytettävien tavaroiden valmistamisessa tarvittaville raaka-aineille, puolivalmisteille ja komponenteille voi vielä poikkeuksellisesti jättää esityksiä 1.1.2021 voimaan tuleviksi tullisuspensioiksi tai tariffikiintiöiksi. Hakijan on pystyttävä osoittamaan hakemuksen kohteena olevan tavaran käyttäminen sellaiseen lopputuotteeseen, jota käytetään COVID-19-tautia vastaan sairaanhoidossa tai terveydenhuollossa. 

Yrityksiä, jotka ovat kiinnostuneita jättämään hakemuksia COVID-19-tilanteen aiheuttaman poikkeustilan vuoksi, pyydetään lisätietojen saamiseksi lähettämään sähköpostilla yhteydenottopyyntö ja lyhyt kuvaus tuotavista tuotteista sekä niiden COVID-19-taudin hoitoon aiotusta loppukäytöstä molempiin alempana mainittuihin sähköpostiosoitteisiin viimeistään 24.4.2020.

Tullisuspensioiden ja tariffikiintiöiden hakemusmenettelyä on selostettu tarkemmin 2.1.2020 julkaistussa asiakastiedotteessa.

Muiden kuin edellä mainittujen COVID-19-tavaroiden osalta 1.1.2021 voimaan tulevien tullisuspensioiden ja tariffikiintiöiden hakuaika on jo päättynyt.

Lisätietoja:
Minna Nyberg [email protected]
Pirjo Nyberg [email protected]

Corona Coronavirus Etuuskohtelutiedotteet Korona