Hoppa till innehåll

Myndigheterna presenterar karriärmöjligheter under en gemensam turné i Lappland

Utgivningsdatum 7.12.2022 15.23
Pressmeddelande

Polisen, Tullen och Gränsbevakningsväsendet åker runt i Lappland i december för att berätta om studie- och karriärmöjligheter inom sina branscher. Med kampanjen vill man väcka de nordfinska ungdomarnas intresse för säkerhetsmyndigheternas arbete.

Polisens, Tullens och Gränsbevakningsväsendets personal och studerande kan träffas i Fjäll-Lappland 12–15 december 2022, när myndigheternas gemensamma rekryteringskampanj besöker skolor och läroanstalter i området.

Besöken startar i Ivalo och fortsätter under veckan till Enare och Utsjoki.

– Vi berättar om vårt arbete och utbildningsmöjligheterna inom våra branscher för de unga i området som är på tröskeln till fortsatta studier och yrkesval. Säkerhetsmyndigheterna kommer även i framtiden att behöva arbetskraft på olika håll i landet, och det finns till exempel ett stort behov av experter på samiska, berättar överkommissarie Jyrki Haapala, chef för studieärenden vid Polisyrkeshögskolan.

– Tullen har flera små verksamhetsställen i Lappland vid Sveriges, Norges och Rysslands gränser, där vi betjänar kunderna dagligen. För oss är det viktigt att tullärendena sköts så smidigt som möjligt för alla. Därför behöver vi även i framtiden kunniga anställda med olika bakgrunder, berättar Tullens rekryteringsexpert Susanna Teppola.

Syftet med polisens, Tullens och Gränsbevakningsväsendets kampanj, det vill säga PTG-myndigheternas, är också att göra myndigheternas samarbete och uppgifter mer bekanta för invånarna.

– I planerna ingår även en motsvarande runda i övriga delar av Lappland.

Mediemeddelande