Hyppää sisältöön

Netistä tilaajalle

Verkko-ostoksesta ulkomailta alkaa paketin matka, jonka varrella saatat joutua tullaamaan pakettisi ja maksamaan siitä maahantuontiveroja. Matkan päätteeksi pakettisi voi saapua turvallisesti sinulle. 

 1. Ennen kuin ostat verkkokaupasta ulkomailta

  • Tarkista, pitääkö ostoksesi tullata. Tullaus, eli tulliselvitys, tarkoittaa maahantuontiverojen maksua ja Tullille tehtävää ilmoitusta siitä, mikä tavara on kyseessä. Esimerkiksi kaikki EU:n ulkopuolelta tulevat paketit täytyy tullata. Lue lisää: Mitkä paketit pitää tullata?
  • Arvioi Tullilaskurissa, kuinka paljon sinun täytyy maksaa maahantuontiveroja, kuten arvonlisäveroa ja mahdollista tullimaksua.
  • Selvitä, tullaako Posti tai muu kuljetusyritys pakettisi puolestasi vai onko sinun huolehdittava tullauksesta itse. Lue ohjeet Kuka tullaa paketin? -sivulta.
  • Tutustu ennen ostamista myös ulkomaisia verkko-ostoksia koskeviin rajoituksiin ja kieltoihin.
  • Jos tuot maahan tiettyjä alumiini-, rauta- ja terästavaroita ja muita niin sanottuja CBAM-tavaroita eli hiilirajamekanismin alaisia tavaroita yli 150 eurolla, tarvitset 1.10.2023 alkaen päästötiedot tavaran valmistajalta. 
    

 2. Tullaa pakettisi

  Posti tai muu kuljetusyritys lähettää sinulle saapumisilmoituksen, kun pakettisi on tullut Suomeen. Kuljetusyritys ilmoittaa myös, jos sinun pitää tullata pakettisi. Jos et tullaa pakettiasi määräpäivään mennessä, kuljetusyritys palauttaa pakettisi takaisin sen lähettäjälle.

  Tullausta varten tarvitset sekä saapumisilmoituksen että tilausvahvistuksen, kuitin tai muun selvityksen, jossa näkyy tullattava tavara ja sen arvo. Voit tarvittaessa valtuuttaa toisen henkilön tullaamaan pakettisi puolestasi. Lue, millä eri tavoilla voit tullata pakettisi.

  Jos kotiisi toimitetaan tullaamaton paketti, tee tullaus jälkikäteen. Lue lisää: Lähetyksen tullaaminen jälkikäteen.

  Tulli ei varastoi tai kuljeta paketteja. Jos sinulla on kysyttävää pakettisi saapumisilmoituksesta, varastoinnista, kuljetuksesta tai niitä koskevista palvelumaksuista, kysy niistä aina suoraan Postilta tai muulta kuljetusyritykseltä.

   

 3. Postin käsittelymaksu tai luovutuspäätös muulle kuljetusyritykselle

  Jos pakettisi kuljettaa Posti ja maksoit tullauksen yhteydessä maahantuontiveroja, sinun pitää maksaa myös Postin käsittelymaksu. Jos et maksanut tullauksen yhteydessä maahantuontiveroja, sinun ei tarvitse maksaa Postin käsittelymaksua.

  Jos pakettisi kuljettaa jokin muu kuljetusyritys, tarkista pakettisi saapumisilmoituksesta, tarvitseeko kuljetusyritys sinulta luovutuspäätöksen. Jos tullasit paketin Henkilöasiakkaan tuontitullauspalvelussa, saat luovutuspäätöksen Omat tullaukseni -osiosta.

   

 4. Palautukset

  Jos palautat tilaamasi tavaran tai lähetät sen korjattavaksi tai vaihdettavaksi, lue ohjeet Palautukset, korjaukset, vaihdot ja huollot -sivulta.


Muualla tällä sivustolla


Kysyttävää?

Kysy tullineuvonnasta ma–pe 8–16.15

Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin.

Postipakettien saapumiseen, sisältöön ja käsittelymaksuun liittyvissä kysymyksissä ota yhteys Postiin.

Tullineuvonta