Hyppää sisältöön

Tyhjinä Venäjältä palautettavien konttien ja perävaunujen poikkeusmenettely päättyy

Julkaisuajankohta 13.5.2022 14.06 | Julkaistu suomeksi 27.5.2022 klo 10.45
Tiedote

EU:ssa päätetyt pakotteet lopettivat maanteitse kulkevan kaupallisen tavaraliikenteen Venäjälle ja Valko-Venäjälle sijoittautuneilta yrityksiltä huhtikuun alkupuolella. Poikkeuksena ovat olleet tyhjinä palautettavat kontit, perävaunut ja lavetit, joita on voitu vielä tuoda Suomen puolelle Venäjälle rekisteröidyllä vetoautolla. Tämä poikkeusmenettely päättyy 31.5.2022.

Euroopan unionin Venäjälle ja Valko-Venäjälle määräämät pakotteet lopettivat kaiken kaupallisen maanteitse kulkevan tavaraliikenteen Venäjältä 9.4.2022 alkaen. Tämän jälkeen Tulli on toimeenpanevana viranomaisena käännyttänyt kaikki Venäjältä tai Valko-Venäjältä saapuvat kaupalliset tavarakuljetukset, jotka ovat näiden maiden rekisterikilvissä.

Tyhjien konttien, perävaunujen ja lavettien palauttaminen EU:n alueelle on kuitenkin vielä ollut mahdollista, vaikka vetoauto olisi ollut rekisteröity Venäjälle tai Valko-Venäjälle. Tämä poikkeusmenettely päättyy 31.5.2022. Poikkeusmenettelyllä on pyritty helpottamaan erityisesti Suomen satamissa toimivien yritysten tilannetta, jossa meriliikenteessä käytettäviä kontteja on jäänyt huomattavissa määrin Venäjälle kuljetuskiellon asettamisen jälkeen.

Tullin tiedote (8.4.2022): Kaupallinen maantieliikenne Venäjältä päättyy puolen yön jälkeen Venäjän tai Valko-Venäjän rekisterikilvissä olevilta ajoneuvoilta

Lisätietoja:

Yritysneuvonta: yritysneuvonta@tulli.fi

Asiakastiedotteet Pakotteet Uutinen