Hyppää sisältöön

Kaupallinen maantieliikenne Venäjältä päättyy puolen yön jälkeen Venäjän tai Valko-Venäjän rekisterikilvissä olevilta ajoneuvoilta

Julkaisuajankohta 8.4.2022 22.45
Tiedote

EU:n on määrännyt uusia pakotteita Venäjälle ja Valko-Venäjälle Ukrainan sodan vuoksi. Pakotteet pysäyttävät kaiken maanteitse tulevan kaupallisen tavaraliikenteen Venäjän tai Valko-Venäjän rekisterikilvissä olevilta ajoneuvoilta. Pakotteet tulevat voimaan heti vuorokauden vaihtuessa 9.4.2022.

Euroopan unioni on asettanut Venäjälle ja Valko-Venäjälle laajoja pakotteita Ukrainaan hyökkäämisen vuoksi. Tullin tehtäviin toimeenpanevana viranomaisena kuuluu yhdessä EU-tasolla sovittujen pakotteiden valvonta tavaraliikenteen osalta.

EU:n määräämien uusien pakotteiden mukaan kaikki kaupallinen maanteitse kulkeva tavaraliikenne Venäjältä loppuu. Pakotteet tulevat voimaan tänä yönä eli 9.4.2022 klo 0:00. Tämän jälkeen Tulli käännyttää takaisin kaikki Venäjältä saapuvat kaupalliset tavarakuljetukset, jotka ovat Venäjän tai Valko-Venäjän kilvissä. Pakotteiden mukaan ei ole merkityksellistä, milloin kuljetus on lähtenyt liikkeelle.

Suomesta tai muualta EU-alueelta lähtevät kuljetukset sallitaan siirtymäajan puitteissa.

Säädökset on julkaistu EU:n virallisessa lehdessä.

Ulkoministeriön tiedote (8.4.2022): EU on asettanut uusia pakotteita Venäjälle
Ulkoministeriön vientivalvontauutinen (8.4.2022): Viides pakotepaketti julkaistu, EU:n Venäjään kohdistamat vientirajoitteet laajenevat

päivitetty 10.4.2022: lisätty linkit ulkoministeriön tiedotteisiin

Mediatiedote ukraina