Hyppää sisältöön

Pakkausten ilmoittaminen väliaikaisen maahantuonnin menettelyyn muuttuu

Julkaisuajankohta 25.5.2023 12.00
Tiedote

Aiemmin uudelleen käytettävät pakkaukset on pitänyt asettaa väliaikaisen maahantuonnin menettelyyn vakiomuotoisella tulli-ilmoituksella tai tietyissä tapauksissa ne on voinut ilmoittaa suullisella tulli-ilmoituksella. Pakkauksia, joita voi tuoda suullisella tulli-ilmoituksella, voi jatkossa ilmoittaa väliaikaisen maahantuonnin menettelyyn myös tulli-ilmoituksen antamisena pidettävällä toimella (ns. aktiivinen toimi). Tämä muutos koskee vain uudelleen käytettäviä pakkauksia, joissa on pysyvät merkinnät, joista EU:n ulkopuolelle tai EU:n alueelle sijoittautunut henkilö voidaan yksilöidä.

Väliaikaisesti maahantuotavat pakkaukset voivat tuotaessa olla joko täysiä tai tyhjiä. Ne voivat olla täysiä, kun ne on purkamisen jälkeen tarkoitus jälleenviedä tyhjinä tai täysinä EU:n ulkopuolelle. Pakkaukset voivat olla tyhjiä, kun ne on tarkoitus käyttää vietävien tavaroiden pakkaamiseen. Jos tulli-ilmoituksen antamisena pidettävällä toimella ilmoitetut pakkaukset ovat saapumassa tyhjinä, voit joutua antamaan niistä saapumisen yleisilmoituksen. Tyhjistä pakkauksista annetaan saapumisen yleisilmoitus kuten tyhjistä kuljetusvälineistä. Lue lisää tyhjien pakkausten ja kuljetusvälineiden ilmoittamisesta.

Väliaikaisen maahantuonnin menettelyyn ilmoittamisen muutoksesta on kerrottu komission delegoidussa asetuksessa (EU) 2023/398. Asetus on tullut voimaan 14.3.2023.

Lisätietoja: Konttien ja pakkausten tulliselvitys
yritysneuvonta(at)tulli.fi

Asiakastiedotteet