Hyppää sisältöön

Mitkä paketit pitää tullata?

Tullaukseen ja paketista maksettavien maahantuontiverojen määrään vaikuttavat paketin arvo ja se, mistä maasta paketti sinulle tulee. Maahantuontiveroja ovat muun muassa arvonlisävero, tullimaksu ja valmistevero, jotka maksetaan yleensä tullauksen yhteydessä.

EU:n alueelta tulevia paketteja ei tarvitse yleensä tullata. Kaikki EU:n ulkopuolelta tulevat paketit täytyy tullata. Tullilaskurissa voit arvioida, kuinka paljon sinun täytyy maksaa paketistasi arvonlisäveroa ja mahdollista tullimaksua. 

Huomioi, että käytettynä ostetut tavarat täytyy tullata samaan tapaan kuin uutena ostetut tavarat ja niistä pitää maksaa myös mahdolliset maahantuontiverot. Internetistä ladattavia palveluja, kuten pelejä, ohjelmia ja musiikkia, ei tarvitse tullata eikä niistä tarvitse maksaa maahantuontiveroja. Lue lisää Verohallinnon verkkosivuilta.

Paketti tulee EU:n sisältä, kuten Saksasta tai Hollannista

Pakettia ei tarvitse yleensä tullata. Sinun ei myöskään tarvitse yleensä maksaa siitä arvonlisäveroa, tullimaksua eikä valmisteveroa. 

Kun tilaat tavaran EU:n sisältä, se saatetaan silti lähettää sinulle EU:n ulkopuolelta. Tarkista tarvittaessa suoraan myyjältä, onko tavara jo tullattu EU:n alueelle. Jos tavaraa ei ole tullattu EU:n alueelle, sinun pitää tullata paketti samalla tavalla kuin EU:n ulkopuolelta tulevat paketit.

Paketti tulee EU:n ulkopuolelta, kuten Norjasta tai USA:sta

Paketti täytyy tullata ja siitä pitää yleensä maksaa arvonlisävero. Paketista pitää maksaa myös mahdollinen tullimaksu, jos sen arvo ilman kuljetuskustannuksia on yli 150 euroa. Alkoholi- ja tupakkatuotteista, hajuvesistä ja eau de toilette -tuotteista on kuitenkin aina maksettava tullimaksu. Eräistä tuotteista, kuten alkoholijuomista, pitää maksaa myös valmistevero.

Jos tavarasi myyjällä on IOSS-tunniste, olet maksanut arvonlisäveron jo ostoksen yhteydessä, eikä arvonlisäveroa tarvitse maksaa enää tullauksen yhteydessä. 

Paketti tulee EU:n tullialueen sisältä mutta veroalueen ulkopuolelta, kuten Ahvenanmaalta tai Kanariansaarilta

Muun muassa Ahvenanmaa ja Kanariansaaret kuuluvat EU:n tullialueeseen mutta eivät EU:n veroalueeseen. Tällaiselta alueelta saapuva paketti täytyy tullata, ja siitä pitää maksaa arvonlisävero mutta ei tullimaksua. Eräistä tuotteista, kuten alkoholijuomista, pitää maksaa myös valmistevero.

Kuuluuko alue EU:n tulli- tai veroalueeseen? Tarkista asia EU:n tulli- ja veroalue -taulukosta.


Muualla tällä sivustolla


Kysyttävää?

Kysy tullineuvonnasta ma–pe 8–16.15

Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin.

Postipakettien saapumiseen, sisältöön ja käsittelymaksuun liittyvissä kysymyksissä ota yhteys Postiin.

Tullineuvonta