Hyppää sisältöön

Voit antaa passitusilmoituksen Tulliselvityspalvelussa 18.11.2023 jälkeen vain, jos käytät Suomi.fi-tunnistusta

Julkaisuajankohta 13.9.2023 10.27
Tiedote

Näin tunnistaudut Tulliselvityspalveluun:

  • Jos sinulla on Suomi.fi-tunnistuksessa hyväksyttävä verkkopankkitunnus, mobiilivarmenne tai varmennekortti, tunnistaudu niiden avulla, kun teet ilmoituksen yrityksen nimissä tai omissa nimissäsi.
  • Jos olet ulkomainen henkilö ja teet ilmoituksen yrityksen nimissä, tunnistaudu Finnish Authenticator -sovelluksen avulla.
  • Jos sinulla ei ole Suomi.fi-tunnistuksessa hyväksyttävää verkkopankkitunnusta, mobiilivarmennetta tai varmennekorttia ja haluat tehdä ilmoituksen omissa nimissäsi, et voi käyttää Tulliselvityspalvelua.

Tunnistaudu tullivirkailijalle tullitoimipaikassa passin avulla ja esitetä passitustiedot virkailijalle esimerkiksi SAD-lomakkeella.

Varaudu muutoksiin passitusilmoituksen tietosisällössä

Passitusilmoituksen tietosisällön muutoksia ovat esimerkiksi seuraavat:

  • Menettelynhaltijan on jatkossa ilmoitettava varattavan vakuuden määrä (tullien ja verojen määrä) passitusilmoituksella.
  • Tullinimike (HS-koodi) pitää ilmoittaa kuuden numeron tarkkuudella.
  • Ilmoitukseen on merkittävä uutena toimipaikkatietona passituksen poistumistullitoimipaikka, kun lähetys poistuu unionista, Norjasta tai Sveitsistä (ns. turva-alueelta) muuhun yhteisen passituksen maahan, esimerkiksi Isoon-Britanniaan.

Seuraa Tullin verkkosivujen päivityksiä

https://tulli.fi/yritysasiakkaat/kuljetus-ja-varastointi/miten-annan-passitusilmoituksen-

https://tulli.fi/yritysasiakkaat/tulli-ilmoittaminen-uudistuu

https://tulli.fi/tietoa-tullista/uutishuone/ajankohtaiset-tiedotteet/uudistuvan-lainsaadannon-ja-tulli-ilmoittamisen-tiedotteet

Lisätietoja: yritysneuvonta@tulli.fi

Asiakastiedotteet