Hyppää sisältöön

Väliaikaisen varaston luvanhaltija: tuonnin luovutuspäätökselle ei tulostu edeltävänä asiakirjana ilmoitettu kuljetusasiakirjan viite

Julkaisuajankohta 16.2.2023 12.00 | Julkaistu suomeksi 20.2.2023 klo 16.03
Tiedote

Uusissa väliaikaisen varastoinnin ilmoituksissa ilmoitettava alatason kuljetusasiakirjan viitenumero on oleellinen osa niitä tietoja, joihin seuraavissa tulli-ilmoituksissa pitää viitata. Kun väliaikainen varastointi päätetään tullivarastointimenettelyyn tai tuonnin tullimenettelyyn, tavarat voi luovuttaa varastosta Tullilta saatua luovutussanomaa (FI419) tai luovutuspäätöksen tietoja vastaan.

Näistä tiedoista edeltävän asiakirjan kuljetusasiakirjan viite ei tulostu luovutuspäätökselle järjestelmän virheen takia. Tämän takia varastonpitäjän voi olla vaikea kohdistaa varastosta luovutettavaa erää luovutuspäätöksellä ilmoitettuun tavaraan. Virhe korjataan syksyllä 2023. 

Viite näkyy oikein varastonluovutussanomalla

Varastonluovutussanomalla tieto näkyy oikein. Jos varastopitäjä ei ole ottanut käyttöön sanomaliikenteessä vastaanotettavaa varastonluovutussanomaa, tämä voi käydä katsomassa luovutussanoman Tulliselvityspalvelussa ”Varastonpitäjän toiminnot” -välilehdeltä.

Lisätietoa:
Kuljetusliike: ilmoita myös kuljetusasiakirjan viitenumero tulliselvityksen tekijälle (asiakastiedote 12.1.2023)
Ilmoita edeltävän asiakirjan tieto oikein tulli-ilmoituksella (asiakastiedote 24.11.2022) 
yritysneuvonta(at)tulli.fi

Asiakastiedotteet Uudistuvan lainsäädännön ja tulli-ilmoittamisen tiedotteet