Hyppää sisältöön

Kuljetusliike: ilmoita myös kuljetusasiakirjan viitenumero tulliselvityksen tekijälle

Julkaisuajankohta 12.1.2023 11.59 | Julkaistu suomeksi 13.1.2023 klo 14.59
Tiedote

Kun kuljetusliike on ottanut käyttöön uuden Tulliselvityspalvelussa tai sanomalla annettavan väliaikaisen varastoinnin ilmoituksen, siinä on ilmoitettava alatason kuljetusasiakirjan viitenumero. Kuljetusliikkeen on ilmoitettava tulliselvityksen tekijälle ilmoituksen MRN-viitenumeron ja tavaraerän numeron lisäksi myös alatason kuljetusasiakirjan viitenumero. Tulli-ilmoitusta ei hyväksytä, jos edeltävänä asiakirjana on väliaikaisen varastoinnin ilmoitus, ja alatason kuljetusasiakirjan viitenumero puuttuu edeltävän asiakirjan tiedoista. 

Esimerkki: Väliaikaisen varastoinnin ilmoituksella ”23FIEnnnnnnnnnnnUn” on kaksi eri alatason kuljetusasiakirjaa viitenumeroilla A ja B.  Kuljetusasiakirjalla A on yksi tavaraerä ja B:llä kaksi. Tällöin kuljetusliikkeen pitää ilmoittaa tulliselvityksen tekijälle seuraavat tiedot:

  • 23FIEnnnnnnnnnnnUn / A / 1
  • 23FIEnnnnnnnnnnnUn / B / 1
  • 23FIEnnnnnnnnnnnUn / B / 2.

Jos kuljetusliike antaa saapumisen ilmoituksen Saapumisen ja poistumisen ilmoituspalvelussa (AREX) tai sanomalla, kuljetusasiakirjan viitenumeroa ei tarvitse välittää tulliselvityksen tekijälle. 

Lisätietoa:

yritysneuvonta(at)tulli.fi

Tiedotetta muokattu 13.1. klo 10.57: Poistettu heittomerkkien sisällä oleva teksti: Kuljetusliikkeen on ilmoitettava "esimerkiksi valtakirjalla" tulliselvityksen tekijälle ilmoituksen MRN-viitenumeron ja tavaraerän numeron lisäksi myös alatason kuljetusasiakirjan viitenumero. 

Asiakastiedotteet Uudistuvan lainsäädännön ja tulli-ilmoittamisen tiedotteet