Hyppää sisältöön

Tuojat ja kuljetusliikkeet tarvitsevat EORI-numeron Ahvenanmaan verorajailmoituksissa

Julkaisuajankohta 17.6.2022 16.01
Tiedote

Jatkossa myös tuojat, jotka tuovat tavaraa verorajan yli toisesta EU-maasta Ahvenanmaalle tai Ahvenanmaan ja muun Suomen välillä, tarvitsevat tulli-ilmoituksiin yritystunnisteen eli EORI-numeron. EORI (Economic Operators Registration and Identification System) on EU:n laajuinen järjestelmä, johon tuojat, viejät ja muut talouden toimijat rekisteröidään. EORI-numeron avulla toimija voidaan tunnistaa. 

Samoin jos yrityksesi kuljettaa tavaraa toisesta EU-maasta Ahvenanmaalle tai Ahvenanmaan ja muun Suomen välillä, tarvitset jatkossa EORI-numeron esittämisilmoitukseen. Voit lukea lisää esittämisilmoituksen antamisesta. Lue myös aiempi tiedote Ahvenanmaan tulli-ilmoituksiin tulevista muutoksista

Jos yritykselläsi ei ole vielä EORI-numeroa, kannattaa EORI-numeroa hakea mahdollisimman pian. Näin varmistat, että tulli-ilmoitukset pystytään jatkossakin käsittelemään sujuvasti. EORI-numero on pakollinen tieto ilmoituksissa 5.11.2022 alkaen.

Miten EORI-numeroa haetaan?

Hae EORI-numeroa verkossa Tullin asiointipalvelussa. Palveluun kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistautumisella. Lue lisää tunnistautumisesta ja valtuuttamisesta.

Vaihtoehtoisesti EORI-numeroa voi hakea lomakkeella 730s. Lähetä lomake sähköpostiosoitteeseen th.eori(at)tulli.fi.

EORI-hakemuksen käsittelyssä kestää keskimäärin kaksi arkipäivää.

Onko yrityksellä jo EORI-numero?

EORI-rekisteröinnin voi tarkistaa EU:n verkkosivuilla olevasta julkisesta palvelusta. Voit hakea tietoja EORI-numeron perusteella. Suomalaisen yrityksen EORI-numero on muotoa maakoodi FI + y-tunnus, esimerkiksi FI1234567-8.

Lisätietoja
EORI-numero – tärkeä yritystunniste tulliasioinnissa
yritysneuvonta(at)tulli.fi

Asiakastiedotteet