Hyppää sisältöön

Tullin virtuaalivaluuttojen välittäjän kilpailutukseen ilmoittautui seitsemän toimijaa

Julkaisuajankohta 31.8.2021 9.49
Tiedote

Tulli hakee kilpailullisella neuvottelumenettelyllä virtuaalivaluuttojen välittäjää, joka pystyy turvallisesti ja luotettavasti hoitamaan valtiolle tuomittujen virtuaalivaluuttojen myymisen. Ilmoittautumisajan puitteissa seitsemän toimijaa ilmoitti halukkuutensa osallistua kilpailulliseen neuvottelumenettelyyn.

Tulli avasi heinäkuun lopussa julkisen tarjouskilpailun virtuaalivaluuttojen välittäjästä. Tarjouskilpailu järjestetään kilpailullisella neuvottelumenettelyllä. Ilmoittautumisaika umpeutui 30.8.2021 ja kiinnostuksensa osallistua neuvottelumenettelyyn ilmaisi seitsemän toimijaa. Kiinnostuneiden joukossa on sekä suomalaisia että kansainvälisiä toimijoita.

Kiinnostuneiden joukosta Tulli valitsee enintään viisi ehdokasta mukaan kilpailulliseen neuvottelumenettelyyn. Mukaan kutsuttavat ehdokkaat päätetään ehdokkaiden osallistumisilmoitusten arvioinnin jälkeen. Tulli tiedottaa tästä erikseen.

Tulli on takavarikoinut bitcoineja ja muita virtuaalivaluuttoja huumaus- ja dopingainerikosten tutkimisten yhteydessä. Tullilla on 1 981 bitcoinia. Tänä vuonna Tulli on ottanut haltuunsa muitakin virtuaalivaluuttoja, mutta juttujen esitutkinnan ollessa kesken valuuttoja tai niiden määriä ei avata tarkemmin.

Lue lisää Tullin aikaisemmasta tiedotteesta: Tulli hakee virtuaalivaluuttojen välittäjää neuvottelumenettelyllä (29.7.2021)

Verkkouutinen