Hyppää sisältöön

Tulli hakee virtuaalivaluuttojen välittäjää neuvottelumenettelyllä

Julkaisuajankohta 29.7.2021 14.00
Tiedote

Tulli on avannut tarjouskilpailun virtuaalivaluuttojen välittäjästä. Tarkoituksena on löytää kilpailullisella neuvottelumenettelyllä toimija, joka pystyy turvallisesti ja luotettavasti hoitamaan valtiolle tuomittujen virtuaalivaluuttojen myymisen. Ehdokkaaksi kilpailulliseen neuvottelumenettelyyn voi ilmoittautua 30.8.2021 asti.

Tulli on takavarikoinut bitcoineja ja muita virtuaalivaluuttoja huumaus- ja dopingainerikosten tutkimisten yhteydessä. Virtuaalivaluuttojen realisoimiseksi on parhaillaan käynnissä julkinen tarjouskilpailu.

– Pyydämme kiinnostuneita toimijoita osallistumaan kilpailutukseen. Tavoitteenamme on luoda pysyvä menettely, jonka avulla voimme turvallisesti ja luotettavasti realisoida valtiolle tuomitut virtuaalivaluutat jatkossakin. Valittavan toimijan on täytettävä muun muassa virtuaalivaluuttalain mukaiset vaatimukset laajasti, kertoo talousjohtaja Pekka Pylkkänen.

Kilpailulliseen neuvottelumenettelyyn kutsuttavien osoitettava luotettavuutensa laajasti

Tarjouskilpailu järjestetään kilpailullisella neuvottelumenettelyllä, johon Tulli valitsee mukaan enintään viisi ehdokasta. Ehdokkaiksi valittavien pitää muun muassa olla rekisteröityneitä maansa virtuaalivaluuttapalveluntarjoajien rekisteriin, omata kokemusta isojen virtuaalivaluuttaerien välittämisestä sekä osoittaa menettelyt rahanpesun estämiseksi ja ostajan taustojen selvittämiseksi.

Kilpailutuksen tarkoituksena on valita yhdestä kolmeen välittäjää huolehtimaan Tullin takavarikoimien virtuaalivaluuttojen realisoimisesta. Kilpailutus on EU:n laajuinen.

Ehdokkaaksi kilpailulliseen neuvottelumenettelyyn voi ilmoittautua 30.8.2021 klo 16.00 asti. Neuvottelut menettelyyn valittujen ehdokkaiden kanssa sekä lopullisen tarjouspyynnön julkaisu ehdokkaille on tarkoitus tehdä syksyn 2021 aikana. Hankintamenettelyn aikana Tulli ei valitettavasti voi vastata yksittäisiin tarjouskilpailua koskeviin kysymyksiin, vaan ne tulee esittää tarjousportaalin kautta tarjoajien yhdenvertaisen kohtelun varmistamiseksi.

Hankintailmoitus on julkaistu hankintailmoitukset.fi-sivuilla.

Mediatiedote