Hyppää sisältöön

Netistä tilaajalle

Verkko-ostoksesta ulkomailta alkaa paketin matka, jonka varrella saatat joutua tullaamaan pakettisi ja maksamaan siitä maahantuontiveroja. Matkan päätteeksi pakettisi voi saapua turvallisesti Suomeen. 

 1. Ennen kuin ostat verkkokaupasta ulkomailta

  • Tarkista, pitääkö ostoksesi tullata. Tullaus, eli tulliselvitys, tarkoittaa maahantuontiverojen maksua ja Tullille tehtävää ilmoitusta siitä, mikä tavara on kyseessä. Esimerkiksi kaikki EU:n ulkopuolelta tulevat paketit täytyy tullata. Lue lisää: Mitkä paketit pitää tullata?
  • Arvioi Tullilaskurissa, kuinka paljon sinun täytyy maksaa maahantuontiveroja, kuten arvonlisäveroa ja mahdollista tullimaksua.
  • Selvitä, tullaako Posti tai muu kuljetusyritys pakettisi puolestasi vai onko sinun huolehdittava tullauksesta itse. Lue ohjeet Kuka tullaa paketin? -sivulta.
  • Tutustu ennen ostamista myös ulkomaisia verkko-ostoksia koskeviin rajoituksiin ja kieltoihin.

    

 2. Tullaa pakettisi

  Posti tai muu kuljetusyritys lähettää sinulle saapumisilmoituksen, kun pakettisi on tullut Suomeen. Kuljetusyritys ilmoittaa myös, jos sinun pitää tullata pakettisi. Jos et tullaa pakettiasi määräpäivään mennessä, kuljetusyritys palauttaa pakettisi takaisin sen lähettäjälle.

  Tullausta varten tarvitset sekä saapumisilmoituksen että tilausvahvistuksen, kuitin tai muun selvityksen, jossa näkyy tullattava tavara ja sen arvo. Voit tarvittaessa valtuuttaa toisen henkilön tullaamaan pakettisi puolestasi. Lue, millä eri tavoilla voit tullata pakettisi.

  Jos kotiisi toimitetaan tullaamaton paketti, tee tullaus jälkikäteen. Lue lisää: Lähetyksen tullaaminen jälkikäteen.

  Tulli ei varastoi tai kuljeta paketteja. Jos sinulla on kysyttävää pakettisi saapumisilmoituksesta, varastoinnista, kuljetuksesta tai niitä koskevista palvelumaksuista, kysy niistä aina suoraan Postilta tai muulta kuljetusyritykseltä.

   

 3. Tullauksen jälkeen

  Kun paketti on tullattu ja olet maksanut siitä tarvittavat maahantuontiverot, Posti tai muu kuljetusyritys toimittaa pakettisi perille. Voit seurata pakettisi matkaa Postin Lähetysseurannassa tai muun kuljetusyrityksen lähetysseurantapalvelussa.

  Etkö saanut pakettiasi?

  Postin paketit

  Tarkista, oletko hoitanut Postin käsittelymaksun. Pakettisi lähtee matkaan vasta maksun jälkeen. Kysy tarvittaessa Postilta käsittelymaksusta ja sen määrästä.

  Muiden kuljetusyritysten paketit

  Tulli ilmoittaa automaattisesti useimmille kuljetusyrityksille, kun tullauksesi on valmis ja kuljetusyritys voi toimittaa pakettisi sinulle. Tarkista silti pakettisi saapumisilmoituksesta, vaatiiko kuljetusyritys sinulta luovutuspäätöstä. 

  Jos luovutuspäätös vaaditaan, pakettisi lähtee matkaan vasta, kun olet toimittanut luovutuspäätöksen kuljetusyritykselle. Saat luovutuspäätöksen tarvittaessa Henkilöasiakkaan tuontitullauspalvelusta.

   

 4. Palautukset

  Jos palautat tilaamasi tavaran tai lähetät sen korjattavaksi tai vaihdettavaksi, lue ohjeet Palautukset, korjaukset, vaihdot ja huollot -sivulta.


Muualla tällä sivustolla


Kysyttävää?

Kysy tullineuvonnasta ma–pe 8–16.15

Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin.

Postipakettien saapumiseen, sisältöön ja käsittelymaksuun liittyvissä kysymyksissä ota yhteys Postiin.

Tullineuvonta