Alkoholin tilaaminen netistä

Jos tilaat alkoholia EU:n tulli- ja veroalueelta, alkoholin valmisteverotuksesta ja siihen liittyvästä neuvonnasta vastaa Verohallinto.

Jos tilaat alkoholia EU:n tulli- ja veroalueen ulkopuolelta tai EU:n tullialueelta mutta veroalueen ulkopuolelta, sinun on tulliselvitettävä lähetys ja maksettava siitä maahantuontiverot.

Mitä joudun maksamaan tilaamastani alkoholista?

Alkoholijuomista kannetaan tulliselvityksen yhteydessä maahantuontiverot eli tullinimikkeen mukainen tulli, valmisteverot ja maahantuonnin arvonlisävero. Maahantuonnin arvonlisävero on 24 prosenttia, ja se lasketaan veron perusteesta. Alkoholi- ja alkoholijuomaveroa kannetaan alkoholijuomaverotaulukon mukaisesti. Juomapakkausveroa kannetaan 0,51 euroa litralta. Lue lisää maahantuontiveroista.

Miten tulliselvitän alkoholia sisältävän lähetyksen?

Voit tulliselvittää lähetyksen itse Tullin tuonti-ilmoituspalvelussa tai valtuuttaa jonkun toisen hoitamaan tulliselvityksen puolestasi. Lue lisää tulliselvitysvaihtoehdoista.

Rajoituksia

Alle 18-vuotiaat eivät saa tuoda maahan alkoholijuomia, ja alle 20-vuotiaat saavat tuoda maahan vain mietoja alkoholijuomia.

Väkiviinaa ei saa tuoda maahan ilman lupaa.

Ota yhteyttä

Kysy tullineuvonnasta

Tullineuvonta palvelee ma-pe 8-16. Soita, lähetä kysymys tai tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin.

Tullineuvonta


Asiasanat Alkoholi

Miten kehittäisit tätä sisältöä?

Haluamme kehittää verkkopalveluamme yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Siirry antamaan kehitysehdotuksesi klikkaamalla "Lähetä kehitysehdotus".

Lähetä kehitysehdotus