Hyppää sisältöön

Alkoholin tilaaminen verkosta

Jos tilaat alkoholijuomia EU:n ulkopuolelta, ne täytyy tullata ja niistä pitää maksaa muiden maahantuontiverojen lisäksi myös valmisteverot. Jos tilaat alkoholijuomia EU:n alueelta, tarkista ohjeet Verohallinnolta.

Alkoholijuomien tullaus riippuu siitä, miltä alueelta ne tulevat. Alkoholijuomista voit joutua maksamaan arvonlisäveron ja mahdollisen tullimaksun lisäksi myös valmisteveroa.

Alkoholijuoma tulee EU:n sisältä, kuten Virosta tai Saksasta

Alkoholijuomia ei yleensä tarvitse tullata. Tarkista Verohallinnon ohjeista, mitä sinun pitää tehdä. 

Alkoholijuoma tulee EU:n ulkopuolelta, kuten Isosta-Britanniasta

Alkoholijuomat täytyy tullata. Niistä pitää maksaa arvonlisävero, mahdollinen tullimaksu ja valmisteverot tullauksen yhteydessä.

Alkoholijuoma tulee EU:n tullialueen sisältä mutta veroalueen ulkopuolelta, kuten Ahvenanmaalta tai Kanariansaarilta

Muun muassa Ahvenanmaa ja Kanariansaaret kuuluvat EU:n tullialueeseen mutta eivät EU:n veroalueeseen. Tällaiselta alueelta saapuvat alkoholijuomat täytyy tullata. Niistä pitää tullauksen yhteydessä maksaa arvonlisävero ja valmisteverot mutta ei tullimaksua.

Kuuluuko alue EU:n tulli- tai veroalueeseen? Tarkista asia EU:n tulli- ja veroalue -taulukosta

Mitä ovat valmisteverot?

Alkoholijuomista maksetaan valmisteveroa, johon kuuluu alkoholivero ja juomapakkausvero. Alkoholin valmisteverotuksesta vastaa Verohallinto, joka myös neuvoo valmisteverotukseen liittyvissä kysymyksissä. Lue Verohallinnon sivuilta lisää alkoholiverosta ja juomapakkausverosta.

Rajoitukset

Alle 18-vuotiaat eivät saa tuoda maahan alkoholijuomia. Alle 20-vuotiaat saavat tuoda maahan vain mietoja alkoholijuomia. Väkiviinaa (yli 80 % etyylialkoholia) ei saa tuoda maahan ilman lupaa.


Muualla tällä sivustolla


Lisää aiheesta

Kysyttävää?

Kysy tullineuvonnasta ma–pe 8–16.15

Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin.

Postipakettien saapumiseen, sisältöön ja käsittelymaksuun liittyvissä kysymyksissä ota yhteys Postiin.

Tullineuvonta