Alkoholin nettitilaaminen ja tulliselvitys

Kun tilaat alkoholia netin kautta EU:n ulkopuolelta, sinun pitää aina tehdä tulliselvitys ja maksaa maahantuontiverot. EU-maasta tilattuja alkoholijuomia ei tarvitse tulliselvittää, mutta joissain tapauksissa niistä pitää maksaa veroja. Lue, mitä veroja alkoholin nettitilaukseen liittyy ja miten teet tulliselvityksen alkoholituotteista.

Mitä veroja joudun maksamaan tilaamastani alkoholista?

EU:n tulli- ja veroalueelta tilattuja alkoholijuomia ei tarvitse tulliselvittää. Jos tilaat alkoholijuomia EU-maasta ja myyjä järjestää tuotteiden kuljetuksen Suomeen, kyse on niin sanotusta etämyynnistä, ja sinun ei tarvitse maksaa tuotteista veroja. Mutta jos järjestät tuotteiden kuljetuksen itse, kyseessä on niin sanottu etäosto, ja juomista pitää maksaa valmisteverot eli alkoholiveroa ja juomapakkausveroa.

Alkoholin valmisteverotuksesta ja siihen liittyvästä neuvonnasta vastaa Verohallinto. Siirry Verohallinnon sivuille. 

EU:n tulli- ja veroalueen ulkopuolelta tilatut alkoholijuomat pitää aina tulliselvittää, ja niistä kannetaan tulliselvityksen yhteydessä maahantuontiverot eli tullinimikkeen mukainen tulli, valmisteverot ja maahantuonnin arvonlisävero. Maahantuonnin arvonlisävero on 24 %. Juomapakkausvero on 0,51 euroa litralta.

Myös EU:n tullialueelta mutta veroalueen ulkopuolelta (esim. Ahvenanmaa) tilatut alkoholijuomat pitää tulliselvittää.

Lue lisää maahantuontiveroista.
Tarkista EU:n tulli- ja veroalueet

Miten tullaan alkoholia sisältävän lähetyksen?

Voit tulliselvittää lähetyksen itse netissä Tullin palvelussa tai valtuuttaa jonkun toisen hoitamaan tulliselvityksen puolestasi. Lue lisää tulliselvitysvaihtoehdoista. 

Rajoitukset

Alle 18-vuotiaat eivät saa tilata tai tuoda maahan alkoholijuomia, ja alle 20-vuotiaat saavat tilata tai tuoda maahan vain mietoja alkoholijuomia.

Väkiviinaa ei saa tuoda maahan ilman lupaa.

Ota yhteyttä

Kysy tullineuvonnasta ma‒pe 8‒16.15

Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin.

Postipakettien saapumiseen, sisältöön ja käsittelymaksuun liittyvissä kysymyksissä ota yhteys Postiin.

Tullineuvonta


Asiasanat Alkoholi