Hyppää sisältöön

Virhe jaksoerittelylaskutuksessa, kun edustaja antaa kansallisen verorajailmoituksen 

Julkaisuajankohta 21.12.2021 12.54
Tiedote

Tullin järjestelmässä olevan virheen takia yksittäisten kansallisten verorajailmoitusten arvonlisäveromaksut eivät ohjaudu maksettavaksi jaksoerittelyllä. Virhe esiintyy vain, kun verorajailmoituksen tekee edustaja arvonlisäverorekisteröimättömän tuojan puolesta Ahvenanmaan ja muun Suomen välisessä tavaraliikenteessä. Yhteenvetoilmoituksissa, jotka annetaan sanomalla tai Veroraja-asiakkaan yhteenvetoilmoituspalveluun (ALA), virhettä ei esiinny. Virhe saadaan korjattua vuoden 2022 aikana, todennäköisesti syksyllä 2022.  

Nouda lasku sanomalla tai Tulliselvityspalvelusta

Jos olet antanut edustajana kansallisen verorajailmoituksen arvonlisäverorekisteröimättömän tuojan puolesta vuoden 2021 aikana, sinun täytyy noutaa yksittäisen tulli-ilmoituksen lasku joko sanomalla tai Tulliselvityspalvelusta ja maksaa lasku viimeistään eräpäivänä. Jos lasku on jo erääntynyt, lasku on maksettava välittömästi. Kun toimit näin, Tulli voi jättää viivästysseuraamukset kantamatta. 

Sen sijaan Tulli määrää jälkikäteen viivästysseuraamukset 1.1.2022 alkaen annetuista verorajailmoituksista, joiden laskuja ei makseta eräpäivään mennessä.

Tulli tiedottaa erikseen, kun järjestelmävirhe on saatu korjattua ja maksut ohjautuvat oikein jaksoerittelylle. 

Lisätietoa: Maarianhaminan tulli, atp.skattegrans(at)tulli.fi

Uudistuvan lainsäädännön ja tulli-ilmoittamisen tiedotteet