Hyppää sisältöön

Tietyn käyttötarkoituksen tuonti-ilmoitukset uudistuvat syksyllä 2022

Julkaisuajankohta 10.8.2021 9.00 | Julkaistu suomeksi 10.8.2021 klo 9.01
Tiedote

Yritysten antamat tulli-ilmoitukset tietyn käyttötarkoituksen menettelyyn asetettavista tavaroista uudistuvat syksyllä 2022. Uudessa Tulliselvityspalvelussa ja sanomilla annettavissa ilmoituksissa tietyn käyttötarkoituksen tullimenettelykoodi on 44. Päätöstilitys sekä määräaikojen pidennyspyynnöt on jatkossa annettava sähköisesti.

Miten tietyn käyttötarkoituksen tavarat ilmoitetaan Tulliselvityspalvelussa

Jos menettelyihin ”40 – Luovutus vapaaseen liikkeeseen” ja ”44 – Tietty käyttötarkoitus” ilmoitettavia tavaroita tuodaan yhteislähetyksissä, tavaroista pitää tehdä omat tulli-ilmoitukset. Eri menettelyihin ilmoitettavat tavarat on pystyttävä erottelemaan yhteislähetyksissä laskuilla ja kuljetusasiakirjoilla. Jos tuodaan yksi pakkaus, jossa on kahteen eri menettelyyn ilmoitettavaa tavaraa, molemmissa ilmoituksissa pakkausten lukumääräksi ilmoitetaan yksi.

Kun uudet ilmoitukset otetaan käyttöön, myös muut tulli-ilmoituksen koodit uudistuvat. 

Toistaiseksi yhteislähetysten ilmoitukset annetaan Yritysasiakkaan erityismenettelyjen tuontitullauspalvelussa

Ennen kuin tietyn käyttötarkoituksen tuonti-ilmoitukset uudistuvat, ilmoitukset yhteislähetyksistä annetaan entiseen tapaan Yritysasiakkaan erityismenettelyiden tuontitullauspalveluun (ITU).

Tietyn käyttötarkoituksen menettely edellyttää lupaa

Tietyn käyttötarkoituksen menettelyn käyttäminen vaatii luvan. Tavarat voi ilmoittaa tiettyyn käyttötarkoitukseen vain, jos se on mainittu tullinimikkeistössä kyseiselle tavaralle. Lue lisää tietyn käyttötarkoituksen menettelystä.
 
Lisätietoa: UCC(at)tulli.fi

Uudistuvan lainsäädännön ja tulli-ilmoittamisen tiedotteet