Hyppää sisältöön

Muista hakea yrityksellesi EORI-numero

Julkaisuajankohta 23.2.2022 11.37
Tiedote

EU:n ulkopuolisten maiden kanssa kauppaa käyvät tuojat ja viejät tarvitsevat lähes kaikkiin tulli-ilmoituksiin yritystunnisteen eli EORI-numeron. EORI (Economic Operators Registration and Identification System) on EU:n laajuinen järjestelmä, johon tuojat, viejät ja muut talouden toimijat rekisteröidään. EORI-numeron avulla toimija voidaan tunnistaa. 

Jos yrityksesi käy ulkomaankauppaa mutta sillä ei ole vielä EORI-numeroa, kannattaa EORI-numeroa hakea mahdollisimman pian. Näin varmistat, että tulli-ilmoitukset pystytään jatkossakin käsittelemään sujuvasti eikä ulkomaankauppa häiriinny.

Miten EORI-numeroa haetaan?

Hae EORI-numeroa verkossa Tullin asiointipalvelussa. Palveluun kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistautumisella. Lue lisää tunnistautumisesta ja valtuuttamisesta.

Vaihtoehtoisesti EORI-numeroa voi hakea lomakkeella 730s. Lähetä lomake sähköpostiosoitteeseen th.eori(at)tulli.fi.

EORI-hakemuksen käsittelyssä kestää keskimäärin kaksi arkipäivää.

Onko yrityksellä jo EORI-numero?

EORI-rekisteröinnin voi tarkistaa EU:n verkkosivuilla olevasta julkisesta palvelusta. Voit hakea tietoja EORI-numeron perusteella. Suomalaisen yrityksen EORI-numero on muotoa maakoodi FI + y-tunnus, esimerkiksi FI1234567-8.

Onko yrityksen kotipaikka ulkomailla?

Jos yrityksen kaupparekisterin mukainen kotipaikka on ulkomailla, Tulli ei myönnä sille EORI-numeroa. Ulkomaisen yrityksen suomalaisen sivuliikkeen on käytettävä tunnisteenaan EORI-numeroa, joka on myönnetty emoyhtiölle toisessa EU-maassa. Jos emoyhtiöllä ei ole vielä EORI-numeroa, se pitää hakea yrityksen kotimaan viranomaisilta.

Lisätietoja
EORI-numero – tärkeä yritystunniste tulliasioinnissa
yritysneuvonta(at)tulli.fi

Asiakastiedotteet