Hyppää sisältöön

Maaliskuussa 2023 käyttöönotettavien passituksen ilmoitusten sanomakuvaukset on julkaistu

Julkaisuajankohta 9.11.2021 9.00
Tiedote

Passituksen sanoma-asiakkaiden on otettava käyttöön uusien sanomakuvausten mukaiset ilmoitussanomat maaliskuussa 2023. Alustavat sanomakuvaukset on nyt julkaistu Tullin verkkosivuilla. 

Sanomakuvaukset on julkaistu Suomen tullin github-sivuilla ”Passituksen sanomakuvaukset”. Kaikki Tullin sanoma-asioinnin sanomakuvaukset on koottu Sanomakuvaukset-sivulle

Sanomakuvausten sisältö

Sanomakuvaukset sisältävät johdannon, sanomaliikenneoppaan, sanomien tietosisällöt, luokkakaavion, käytettävät koodit sekä sanomarakenteen. Kuvaukset ovat alustavia, ja muun muassa koodeja, sääntöjä ja ehtoja sekä esimerkkisanomia ja tietosisältöjen selitteitä täydennetään ja tarkennetaan lähikuukausien aikana.

Lupien uusiminen 

Sanoma-asiointi vaatii Tullin lupaa ja sanomien testausta Tullin kanssa. Myös nykyisten passituksen sanoma-asiakkaiden on haettava muutosta sanoma-asioinnin lupaansa. Tiedotamme vuonna 2022, milloin uusia lupia tai nykyisten lupien päivityksiä voi hakea. Uudet sanomat on testattava Tullin kanssa. Tulli sopii testausten ajankohdat yritysten kanssa. 

Lisätietoa:
UCC(at)tulli.fi

Uudistuvan lainsäädännön ja tulli-ilmoittamisen tiedotteet