Hyppää sisältöön

Lentoliikenteen poikkeava toimintamalli 1.7.–2.10.2023, jos House-tason ilmoituksia ei ole annettu suoraan EU:n ulkopuolelta saapuvasta tavarasta

Julkaisuajankohta 30.6.2023 15.30
Tiedote

House-tason ilmoittajilla eli pelkkiä alatason kuljetusasiakirjan (House) tietoja antavilla toimijoilla on 1.7.–2.10.2023 siirtymäaika, jonka aikana heidän ei ole vielä pakko antaa turvatietoilmoituksia komission ICS2-järjestelmään.

Siirtymäaikana lähetykset voivat saapua Suomeen ilman komission ICS2-järjestelmään annettuja alatason kuljetusasiakirjan (House) ilmoituksia. Kuljetusliikkeen pitää ilmoittaa puuttuvat House-tason tiedot Tullille väliaikaisen varastoinnin ilmoituksella.

Tee näin:

  • Anna saapumisilmoitus komission ICS2-järjestelmään ja esitä lähetykset käyttämällä lisätietokoodia ”FIWHL – tavaroiden esittäminen ilman alatason kuljetusasiakirjan tietoja”.
  • Anna väliaikaisen varastoinnin ilmoitus (FI337, FI335), jossa ilmoitat alatason lähetyserän (House) tiedot. Ilmoita lisätietokoodina ”FIPRD – edeltävän saapumisen yleisilmoituksen MRN” ja sen kuvauksena saapumisen yleisilmoituksen MRN-viitenumero. Jos annat väliaikaisen varastoinnin ilmoituksen (FI337), anna lisäksi myös saapumisen esittämisilmoitus (FI332).
  • Välitä seuraavan tulli-ilmoituksen tekijälle tiedot väliaikaisen varastoinnin ilmoituksen saamasta MRN-viitenumerosta sekä tavaraerän numero ja alatason kuljetusasiakirjan numero. Ne ilmoitetaan seuraavassa tulli-ilmoituksessa edeltävänä asiakirjana.

Huomioi, että et voi tällöin asettaa lähetyksiä seuraavaan tullimenettelyyn käyttämällä edeltävänä asiakirjana saapumisen yleisilmoituksen (ENS) MRN-viitenumeroa.

Lisätietoja:

Asiakastiedotteet Uudistuvan lainsäädännön ja tulli-ilmoittamisen tiedotteet