Hyppää sisältöön

Tervetuloa! Tämä on uusi, virallinen verkkosivustomme 24.4.2024 alkaen. Huomioi, että osa sisällöistä on vielä keskeneräisiä.

Lautalla lännestä - miniristeily Tullimuseossa

Julkaisuajankohta 26.7.2023 12.43
Tiedote

Tervetuloa miniristeilylle Suomenlinnaan, ankkurit nostetaan Tullimuseossa! Oletko koskaan ajatellut, mikä merkitys Tullilla ja autolautoilla on toisiinsa? Entä mitä verovapaus tarkoitti autolautoilla matkustaville? Entä miten raskas liikenne vaikutti laivaliikenteeseen? Millainen oli GTS Finnjetin nopeusmittari? Tullimuseon Lautalla lännestä -näyttely antaa vastaukset kaikkiin näihin kysymyksiin.

Tullimuseon Lautalla lännestä -näyttelyssä pääset tutustumaan Itämeren autolauttojen menneisyyteen, jotka on suunniteltu kuljettamaan autoja, moottoripyöriä ja muita ajoneuvoja merien yli. Tämä näyttely on täydellinen paikka kaikille auto- ja laivaharrastajille sekä niille, jotka rakastavat matkustaa meriteitse. Näyttelyssä pääset tutustumaan historiallisesti merkittäviin autolauttoihin, ja saat kiehtovaa tietoa niiden käytöstä ja merkityksestä etenkin Tullin näkökulmasta.

Näyttely vie sinut nostalgiseen tunnelmaan, sillä esillä on muun muassa autolautoilla matkustaneille tuttuja esitteitä, taxfree-tuotteita ja matkamuistoja. Näyttelyssä pääsee tutustumaan myös siihen, kuinka raskas liikenne liikkuu autolautoilla ja miksi Tullin rooli on tärkeä autolauttojen toiminnassa. Museossa pääsee myös kokeilemaan, onko rekan kuorman sinetöinnit oikein ja arvioimaan sen kuntoa.

Tullimuseo löytyy Suomenlinnasta, joka on jo itsessään mainio kesälomakohde kaiken ikäisille. Linnoitukseen tutustuessa on helppo tulla käymään myös Tullimuseossa katsomassa Lautalla lännestä -näyttely.

Hyppää kyytiin Tullimuseon tarjoamalle miniristeilylle ja nauti matkastasi Itämeren autolauttojen ja Tullin yhteiseen menneisyyteen!

Tullimuseo on auki tiistaista sunnuntaihin klo 12.30–17.30 ja museo näyttelyineen on kaikille ilmainen.

Museon löydät osoitteesta Suomenlinna B 20 D (kurtiini Hamilton-Polhem).

www.tullimuseo.fi

Instagram: @tullimuseo

Mediatiedote