Hyppää sisältöön

Kiinasta peräisin olevan polyeteenitereftalaatin väliaikainen polkumyyntitulli voimaan

Julkaisuajankohta 30.11.2023 10.18
Tiedote

Kiinalaiselle polyeteenitereftalaatille, PET, otetaan 29.11.2023 käyttöön väliaikainen polkumyyntitulli. Polyeteenitereftalaatti on kemianteollisuuden tuote, jota tavallisesti käytetään muoviteollisuudessa pullojen ja levyjen valmistukseen.

Polyeteenitereftalaattia Kiinasta tuovien yritysten täytyy varautua siihen, että tuotteista aletaan mahdollisesti myöhemmin kantaa lopullista polkumyyntitullia. Tuotteet luokitellaan CN-koodiin 3907 61 00.

Asiasta kerrotaan komission täytäntöönpanoasetuksessa 2023/2659, 28.11.2023.

Jatkossa tuojien on annettava tavaroille väliaikaisen polkumyyntitullin suuruinen vakuus. Väliaikainen polkumyyntitulli on voimassa kuusi kuukautta. Jos väliaikaisesta polkumyyntitullista tulee lopullinen, yritys voi joutua maksamaan asetetun vakuuden suuruiset polkumyyntitullit tavaroista, jotka se on tuonut väliaikaisen polkumyyntitullin voimassaolon aikana. Käytännössä Tulli vapauttaa asetetut vakuudet ja lähettää asiakkaalle lopullista polkumyyntitullin määrää vastaavan jälkikantopäätöksen.

Kaikki, joita asia koskee, voivat määräajassa esittää komissiolle pyyntönsä tulla kuulluksi. Tarkista, onko muutoksella vaikutusta yrityksesi toimintaan.

Lisätietoja:
Polkumyynti- ja tasoitustullit
Voimassa olevat polkumyynti- ja tasoitustullit
Käynnissä olevat polkumyynti- ja tasoitustutkimukset
yritysneuvonta(at)tulli.fi

Asiakastiedotteet Polkumyynti- ja tasoitustullitiedotteet