Hyppää sisältöön

Ahvenanmaan uusien verorajailmoitusten käyttöönottoon siirtymäaika arvonlisäverorekisteröidyille tuojille

Julkaisuajankohta 16.4.2021 16.59
Tiedote

Tulli on linjannut, että arvonlisäverorekisteröityjen tavaroiden vastaanottajien eli tuojien on siirryttävä antamaan uusia kansallisia verorajailmoituksia Ahvenanmaan ja muun Suomen välisestä liikenteestä 1.9.2021 alkaen. Aiemman ohjeistuksen mukaan verorajailmoitukset olisi pitänyt antaa uuteen Tulliselvityspalveluun jo 19.4.2021 alkaen. Kuljetusliikkeet voivat siis siirtymäaikana 19.4.–31.8. edelleen antaa ilmoitukset sähköisellä lomakkeella (Webropol) tai tuojat voivat antaa ilmoitukset Tulliselvityspalveluun.

Sen sijaan arvonlisäverorekisteröimättömien tavaran vastaanottajien on annettava kansallisia verorajailmoituksia jo 19.4.2021 alkaen, kun Tulli ottaa käyttöön uuden Tulliselvityspalvelun.

Linjauksen tavoitteena on selkeyttää uusiin ilmoituksiin siirtymisen aikataulua.

Sanomailmoittajien siirtymäaika 

Useat yritykset ovat hakeneet Tullilta sanoma-asioinnin lupaa antaa kansallisia verorajailmoituksia uuteen tulliselvitysjärjestelmään. Sanoma-asiakkaat sopivat erikseen Tullin kanssa, milloin he aloittavat uusien ilmoitusten käytön. Kaikkien sanoma-asiakkaiden on kuitenkin siirryttävä käyttämään uusia ilmoituksia viimeistään 1.9.2021. 

Uudistuvan lainsäädännön ja tulli-ilmoittamisen tiedotteet