Tullimuseo – Erinomainen kesälomakohde koko perheelle

Julkaisuajankohta 4.7.2023 8.55
Tiedote

Tervetuloa tutustumaan Tullimuseoon - Mielenkiintoinen matka tullihistoriaan Suomenlinnassa! Oletko tullut miettineeksi, millaista oli matkustaa ja kaupata tavaraa menneisyyden maailmassa ja Suomessa? Entä millainen merkitys autolautoilla on ollut Itämerellä? Haluatko oppia lisää tullitoiminnan merkityksestä ja sen vaikutuksesta nykypäivän kaupassa?


Tullimuseo on kiehtova ja uniikki museokohde, joka tarjoaa vierailijoilleen kiinnostavan katsauksen tullitoiminnan kehitykseen sen eri aikakausina. Tullimuseon kokoelmat sisältävät ainutlaatuisia esineitä, jotka liittyvät Suomen tullilaitoksen toimintaan. Museossamme voit tutustua esimerkiksi vanhoihin tulliasusteisiin, -työvälineisiin ja oppia tarinoita muun muassa salakuljetuksesta ja muista tullirikoksista.  

Näyttelyssä on esillä esimerkiksi kaksi niin sanottua pirtutorpedon rekonstruktiota. Pirtutorpedoja käytettiin kieltolain aikana alkoholin salakuljetuksessa.  

Perusnäyttelyn lisäksi Tullimuseosta löytyy uusi Lautalla lännestä -näyttely, jossa pääsee tutustumaan Tullin ja Itämeren autolauttojen yhteiseen historiaan.  

Tullimuseo sijaitsee Suomenlinnassa, Helsingissä. Mikäpä olisikaan parempi kesälomakohde kuin Suomenlinna, jossa voi tutustua historialliseen linnoitukseen ja samalla vierailla Tullimuseossa. Museo on auki tiistaista sunnuntaihin kello 12.30-17.30. Museoon on aina vapaa pääsy kaikille!  

Ota osaa unohtumattomalle matkalle tullihistoriaan ja tule vierailemaan Tullimuseossa koko perheen voimin! 

Museon löydät osoitteesta Suomenlinna B 20 D (kurtiini Hamilton-Polhem). 

www.tullimuseo.fi, Instagram: @tullimuseo  

Mediatiedote Tiedote Tullimuseo