Hyppää sisältöön

Voit lisätä liitteet tuonnin ja tullivarastoinnin ilmoituksiin Tulliselvityspalvelussa tai sanomalla

Julkaisuajankohta 14.6.2021 7.31
Tiedote

Kun annat tuonnin ja tullivarastoinnin ilmoituksia Tulliselvityspalvelussa, voit myös lisätä liitteet ilmoituksiin samassa palvelussa. Jos Tulli pyytää sinulta liiteasiakirjoja lisäselvityspyynnöllä, lataa pyydetyt liitteet suoraan lisäselvityksen vastaukselle.

Sanoma-asiakkaat toimittavat liitteet ilmoituksiin sanomilla. Liitteet voi lähettää aikaisintaan silloin, kun olet saanut Tullilta hyväksynnän antamastasi ilmoituksesta tai tiedonannosta. Ennakkoon annetun ilmoituksen liitteet voi lähettää, kun olet saanut tiedon siitä, että Tulli on rekisteröinyt ilmoituksen. Jos Tulli pyytää liiteasiakirjoja, vastaa ”Vastaus lisäselvityspyyntöön” -sanomalla ja lähetä pyydetyt liitteet.

Jos olet antanut ilmoituksen Tulliselvityspalveluun tai sanomalla, et voi enää käyttää Liitetiedoston lähetyspalvelua (Liitu) liiteasiakirjojen lataamiseen.

Yritysasiakkaan erityismenettelyjen tuontitullauspalvelussa (ITU-järjestelmä) tulli-ilmoituksiin voi edelleen lähettää liiteasiakirjoja sanomalla, Liitetiedoston lähetyspalvelussa tai sähköpostitse.

Lisätietoa: yritysneuvonta.lupa-asiakkaat(at)tulli.fi

Uudistuvan lainsäädännön ja tulli-ilmoittamisen tiedotteet