Hyppää sisältöön

Voit hakea siirtymäaikaa tullinimikkeen ilmoittamiseen väliaikaisen varastoinnin ilmoituksissa

Julkaisuajankohta 2.6.2023 10.52
Tiedote

Asiakastiedote toimijoille, jotka antavat väliaikaisen varastoinnin ilmoituksia lentäen saapuvasta tavarasta.

Tullinimike on ilmoitettava pakollisena tietona väliaikaisen varastoinnin ilmoituksella viimeistään silloin, kun kuljetusliikkeet ovat ottaneet käyttöön uusimuotoiset saapumisen yleisilmoitukset. Aikataulu vaihtelee kuljetusmuodon mukaan. Tullinimike on ilmoitettava kuuden tai kahdeksan numeron tarkkuudella.  

Voit hakea siirtymäaikaa tullinimikkeen ilmoittamiseen

Lentoliikenteessä uudet saapumisen yleisilmoitukset otettiin käyttöön 1.3.2023, ja kuljetusyhtiöt ovat voineet saada siirtymäaikaa uusien ilmoitusten käyttöönottoon 1.7.2023 asti. Muut lentotoimijat ovat voineet saada siirtymäaikaa 1.10.2023 asti. Tullinimike on ilmoitettava lentäen saapuneen tavaran väliaikaisen varastoinnin ilmoituksella 1.10.2023 alkaen. 

Yrityksesi voi hakea pidempää siirtymäaikaa perustellusta syystä. Perusteltu syy voi liittyä esimerkiksi EU:n ICS2-järjestelmään annettavan saapuvan yleisilmoituksen tiedon uudelleen käyttöön väliaikaisen varastoinnin ilmoituksella. Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi perusteluineen sähköpostitse UCC(at)tulli.fi. Ilmoita hakemuksessa, mihin asti haet siirtymäaikaa. 

Lisätietoa: UCC(at)tulli.fi

Asiakastiedotteet Uudistuvan lainsäädännön ja tulli-ilmoittamisen tiedotteet