Hyppää sisältöön

Tullin luottoasiakas voi jatkossa maksaa yksittäisen tulli-ilmoituksen verot tullauksen yhteydessä Tulliselvityspalvelussa

Julkaisuajankohta 24.6.2021 10.00
Tiedote

Tullin luottoasiakkaat eli yritykset, joilla on yleisvakuuslupa ja maksunlykkäyslupa, maksavat maahantuontiverot yleensä jaksoerittelyn eli ns. koontilaskun perusteella. Luottoasiakkaat voivat tarvittaessa maksaa myös yksittäisen ilmoituksen tavaroiden maahantuontiverot laskun avulla.

Tulliselvityspalvelussa luottoasiakas voi 19.6.2021 alkaen maksaa yksittäisen tullauksen maahantuontiverot myös tulli-ilmoittamisen yhteydessä, niin sanottuna käteisasiakkaana. Kun Tulliselvityspalvelu tunnistaa ilmoittajan luottoasiakkaaksi, asiakas voi valita palvelun toimijatietojen ”Ilmoittaja”-kohdassa valintaruudun ”Käteismaksu”. Jos tämä valintaruutu aktivoidaan, ilmoituksen lisätietokoodiksi tulee ”FIKAT” ja maahantuontiverot pitää maksaa ennen tavaroiden luovutusta menettelyyn.

Sanoma-asioinnissa Tullin luottoasiakas ei voi toimia käteisasiakkaana eli maksaa veroja samalla kun tekee tulli-ilmoituksen.

Luottoasiakas ei voi myöskään käyttää käteismaksua, jos ilmoitettavat tavarat ovat valmisteveron alaisia. 

Lisätietoja: yritysneuvonta.lupa-asiakkaat(at)tulli.fi

Uudistuvan lainsäädännön ja tulli-ilmoittamisen tiedotteet