Hyppää sisältöön

Tulli huutokauppaa polkupyöriä Sallassa

Julkaisuajankohta 9.7.2024 13.59
Tiedote

Tulli myy huutokaupalla Tullin haltuun jääneitä polkupyöriä Sallassa 20. heinäkuuta.

Tullihuutokauppa pidetään 20.7.2024 klo 10.00 alkaen osoitteessa Kansantie 1, 98900 Salla, Kansankentura. Huutokauppakohteisiin on mahdollista tutustua ennen huutokaupan alkamista klo 9.30 alkaen.

Myytävänä on noin 250 kpl erilaisia ja erikokoisia käytettyjä polkupyöriä. Polkupyörät ovat jääneet Tullin haltuun itärajalle saapuneilta turvapaikanhakijoilta.

Tulli myy tullihuutokaupalla tullivalvontaan jääneitä polkupyöriä tullikoodeksin (EU 952/2013) 198 artiklan ja tullilain (302/2016) 80 §:n nojalla.

Tulli ei vastaa polkupyörien puutteista tai virheistä eikä muistakaan ominaisuuksista. Tulli ei vastaa polkupyörien laadusta, kunnosta, käyttöturvallisuudesta taikka soveltuvuudesta alkuperäiseen käyttötarkoitukseen. Tulli ei vastaa myöskään muidenkaan tietojen oikeellisuudesta.

Polkupyörät myydään joka suhteessa sellaisina kuin ne ovat myyntihetkellä  

Tullihuutokaupasta ostettuja tavaroita ei voi vaihtaa tai palauttaa. Tavarat on maksettava huutokauppatilaisuudessa käteisellä tai pankki/luottokortilla. Huutokauppahintaan lisätään arvonlisävero 24 %.

Arvonlisäverorekisteröidyt asiakkaat ilmoittavat arvonlisäveron verohallinnolle, jos kysymyksessä on yrityksen liiketoimintaan liittyvä osto. Muilta asiakkailta arvonlisävero kannetaan huutokauppatilaisuudessa. Veron peruste on arvonlisäverolain 88 §:n mukaan huutokauppahinta. Lisätietoa arvonlisäverotuksesta verohallinnon internet-sivuilta (vero.fi).

Tavaran kauppahinta on maksettava viimeistään tunnin kuluttua huutokauppatilaisuuden päättymisestä. Ostaja saa omistusoikeuden myytyyn tavaraan ja tavara luovutetaan hänelle, kun kauppahinta on maksettu. Tulli saa purkaa kaupan, jos ostaja ei maksa kauppahintaa määrätyssä ajassa.

Polkupyörät tulee siirtää pois myyntialueelta 20.7.2024. Jos tavaraa ei ole noudettu viimeistään 20.7.2024 klo 18.00 mennessä, tavaran omistusoikeus siirtyy takaisin valtiolle. Maksettua huutokauppahintaa ei tällöin palauteta. 

Lisätietoja: ptp.salla@tulli.fi

Mediatiedustelut: p. 029 552 7150 / viestinta@tulli.fi

Kuulutukset Mediatiedote