Hyppää sisältöön

Kaikki tullataan 1.7. alkaen – enintään 150 euron arvoiset tavarat voi ilmoittaa vähäarvoisten tavaroiden tulli-ilmoituksella

Julkaisuajankohta 29.6.2021 14.00
Tiedote

1.7.2021 alkaen kaikki EU:n ulkopuolelta tulevat lähetykset pitää tullata ja niistä on maksettava arvonlisävero. Heinäkuusta alkaen otetaan käyttöön uusi vähäarvoisten tavaroiden tulli-ilmoitus, jonka voi antaa enintään 150 euron arvoisista tavaralähetyksistä. Ilmoituksessa asiakkaan tarvitsee ilmoittaa vähemmän tietoja kuin vakiomuotoisessa tuonnin tulli-ilmoituksessa.

Vähäarvoisen tavaran tuonnin tulli-ilmoitus

Tulliselvityspalvelussa sekä Henkilöasiakkaan tuontitullauspalvelussa voi 1.7.2021 alkaen valita lähetyksen kokonaisarvon, kun alat tehdä uutta tulli-ilmoitusta. Kun ilmoitat kokonaisarvoksi enintään 150 euroa, palvelu ohjaa sinut tekemään vähäarvoisten tavaroiden tulli-ilmoitusta. 
Sanoma-asiakkaat käyttävät enintään 150 euron tavaroiden ilmoittamiseen vähäarvoisten tavaroiden tulli-ilmoitussanomaa (FI485A). Sanoma-asiakkaat voivat lähettää näitä sanomia Tullille 1.7.2021 klo 0.00 alkaen.

Milloin vähäarvoisten tavaroiden tulli-ilmoitusta voi käyttää?

Voit antaa vähäarvoisten tavaroiden tulli-ilmoituksen, kun lähetyksen arvo on enintään 150 euroa.

Et voi kuitenkaan käyttää vähäarvoisten tavaroiden tulli-ilmoitusta seuraavissa tapauksissa:

  • Tavarat ovat kieltojen, rajoitusten tai valmisteverojen alaisia. Käytä sen sijaan vakiomuotoista tuonnin tulli-ilmoitusta.
  • Tavarat tuodaan EU:n verorajan yli. Käytä sen sijaan verorajailmoitusta, eli vakiomuotoista tuonnin tulli-ilmoitusta EU-maasta tuotavalle unionitavaralle.

Vähäarvoiset tavarat voi kuitenkin aina ilmoittaa myös vakiomuotoisella tuonnin tulli-ilmoituksella.

Aiemmin vähäarvoisilla tavaroilla on tarkoitettu enintään 22 euron arvoisia tavaralähetyksiä, joista ei ole tarvinnut antaa erillistä sähköistä tuonnin tulli-ilmoitusta. 1.7.2021 alkaen myös tällaiset EU:n ulkopuolelta tulevat lähetykset on tullattava. Muutos koskee myös EU:n ulkopuolelta tuotavia lehtiä. 

Enintään 22 euron lähetysten tuontitullauksiin myönnetyt yksinkertaistukset päättyvät

Tulli on myöntänyt aiemmin yksinkertaistuslupia enintään 22 euron tavaroiden tuontitullauksiin, jossa on käytetty muuta asiakirjaa kuin tuonnin tulli-ilmoitusta. Kaikkien näiden lupien voimassaolo päättyy 30.6.2021.

Lisätietoa

Vähäarvoisten eli enintään 150 euron arvoisten tavaroiden tuonnin tulli-ilmoitus
UCC(at)tulli.fi
 

Asiakastiedotteet Uudistuvan lainsäädännön ja tulli-ilmoittamisen tiedotteet