Hyppää sisältöön

Helpotettu tullausmalli Ruotsista ja muualta EU:n alueelta Ahvenanmaalle yksityishenkilöille lähetettäville tilauslehdille 1.7.2021 alkaen

24.6.2021 10.00
Tiedote

EU:n alueella voimaantuleva verkkokaupan arvonlisäverouudistus vaikuttaa myös EU:n veroalueeseen kuulumattomalla Ahvenanmaalla, jonne toimitetaan suurin osa lehdistä verorajan yli. Myös yksityishenkilöiden EU:n ulkopuolelta tilaamat lehdet pitää jatkossa tullata.

Yksityishenkilö voi tullata ja maksaa arvonlisäveron yhdellä kerralla koko tilausjaksonsa lehdistä, jotka toimitetaan Ruotsista ja muualta EU:n alueelta Ahvenanmaalle. Yksittäisinä postilähetyksinä saapuvia lehtiä ei tarvitse tullata yksittäin, jos ne kuuluvat samaan tilausjaksoon. Manner-Suomen ja Ahvenanmaan välillä tulliselvitys ja veronmaksu hoidetaan pääsääntöisesti myyjän toimesta.
 
Tulli antaa asiasta käytännön toimintaohjeet kesäkuun aikana. 

Koko EU:n alueella 1.7.2021 voimaantuleva uudistus koskee verkkokauppaostosten ohella myös EU:n ulkopuolelta tuotavia lehtiä. Lisäksi EU:n verorajan yli esimerkiksi Ruotsista Ahvenanmaalle toimitettavista lehdistä on jatkossa maksettava arvonlisäveroa ja ne on tullattava. Lehtiä ei tähän mennessä ole vaadittu tullattavaksi, jos yhden lähetyksen lehtien arvo ei ole ylittänyt 22 euroa. 

Uudistuksella tavoitellaan tasavertaisempaa kilpailutilannetta kotimaisille ja muille EU-maiden yrityksille. Tähän saakka arvonlisäverovapaus on tuonut kilpailuetua EU:n ulkopuolelta tapahtuvalle verkkomyynnille.

Ahvenanmaa Kaikki tullataan Lehdistötiedotteet