Hyppää sisältöön

Edelleen osassa postilähetysten tullauksia viiveitä

Julkaisuajankohta 24.11.2023 18.13
Tiedote

Postilähetyksen tullaus ei onnistu, jos osa tulli-ilmoitusketjussa vaadituista pakollisista tiedosta puuttuu. Ongelmaa on selvitetty tiiviissä yhteistyössä toimijoiden kanssa. Toimijoiden korjaustoimenpiteet jatkuvat edelleen. Olemme tiedottaneet Tullin asiointipalvelussa mahdollisesta ongelmasta, joka liittyy osaan postilähetyksistä.

Posti pidentää edelleen lähetysten säilytysaikoja, jotta paketit eivät palaudu. Tulli ei säilytä paketteja eikä paketteja jää Tulliin. Tulli ottaa lähetyksiä haltuun ainoastaan silloin, jos lähetyksissä on kiellettyjä tavaroita tai aineita. 

– Olemme pahoillamme tilanteesta, ja teemme lujasti yhteistyötä toimijoiden kanssa, että ongelmat tietoketjuissa saadaan ratkaistua. Ymmärrämme hyvin asiakkaidemme harmituksen, varsinkin kun vuoden kiireisin pakettisesonki on käynnistynyt. Olemme luottavaisia, että ongelmat saadaan ratkaistua pian, sanoo tulliylitarkastaja Nadja Painokallio.

EU:n ulkopuolelta saapuvien postilähetysten tullauksessa on ollut viiveitä, sillä joidenkin postilähetyksiä kuljettavien lentoyhtiöiden turvatietojen ilmoittamisissa on puutteita. Lentoyhtiöille on tullut 2.10.2023 uusi vaade ilmoittaa postilähetyksiin liittyviä turvatietoja EU:n komissiolle unionin alueelle tuotavista postilähetyksistä.

Lue lisää aiemmasta verkkouutisesta.

Verkkouutinen