Lahjoitukset ja PR-työ tullikoiratoiminnassa

Suomen valtio myöntää tullikoiratoiminnalle budjettirahoituksen, eikä Tulli kerää lahjoitusvaroja tullikoiratoimintansa ylläpitämiseksi. Tullin huumekoiratoimintaa voivat kuitenkin halutessaan tukea yleishyödylliset yhdistykset määrittelemänsä suuruisella rahalahjoituksella tai yksityiset henkilöt testamenttaamalla omaisuuttaan.

Tullikoirat kiittävät lahjoituksesta!

Jos harkitset lahjoitusta tai testamenttausta Tullin huumekoiratoiminnalle, voit olla yhteydessä Tullin viestintään. Tullin huumekoirille tehdyt rahalahjoitukset käytetään lyhentämättöminä huumekoiratoimintaan. Tavaroihin, koiranruokaan tai hyvinvointipalveluihin liittyviä lahjoituksia emme vastaanota.

Lahjoitus on vastikkeetonta

Lahjoittaja voi halutessaan kertoa yleisesti Tullin huumekoiratoimintaan tehdystä lahjoituksestaan julkisesti, ja tätä varten Tulli voi antaa yleistä tietoa ja kuvamateriaalia huumekoirista lahjoittajan käytettäväksi. Tulli ei tuo omassa viestinnässään esille lahjoituksia huumekoiratoiminnalle.

Koska lahjoitus on vastikkeetonta, se ei mahdollista tullikoiran nimeämistä lahjoittajalle, tullikoiran ja ohjaajan osallistumista lahjoittajan tilaisuuksiin tai tapahtumiin eikä tullikoirien hyödyntämistä lahjoittajan viestinnässä tai markkinoinnissa.

Lahja tullikoiralle

Haluatko antaa tullikoiralle lahjan? Tämä onnistuu kyllä, mutta varmistathan, ettei lahjan antaminen haittaa tai keskeytä tullikoiran virkatehtävien hoitamista. Muistathan, että annettava lahja ei saa sisältää käteistä rahaa, lahjakortteja tai muuta rahaan verrattavaa suoritusta. Myös puruluun tai vastaavan antamisesta on hyvä keskustella tullikoiran ohjaajan kanssa etukäteen.

Tullikoirat tilaisuuksissa ja tapahtumissa

Tullikoirat ohjaajineen osallistuvat Tullin omiin ja erikseen sovittaessa muiden viranomaisten järjestämiin tapaamisiin, tilaisuuksiin, tapahtumiin ja messuille. Tullikoiria ohjaajineen tai tullikoiraa ei voi pyytää tai tilata järjestöjen, yhdistysten, yrityksien tai yksittäisten henkilöiden järjestämiin tapaamisiin, tilaisuuksiin, tapahtumiin tai messuille.

Oppilaitosyhteistyöhön ja muuhun voittoa tavoittelemattomiin tahojen tapahtumiin ja tilaisuuksiin tullikoirat osallistuvat ohjaajien kanssa mielellään, jos nämä liittyvät Tullin toimintaan ulkomaankaupan sujuvuuden ja sisäisen turvallisuuden varmistamisessa.

Tullikoirat viestinnän keinona                                                                

Tullikoirat ovat Tullin hyväntahdon lähettiläitä ja tärkeitä virkamiehiä, joihin voit törmätä rajanylityspaikkojen lisäksi esimerkiksi Tullin messuosastolla. Tullikoirien kuulumisia voit seurata sekä Tullikoirien Facebook-sivulla että tällä sivustolla. Lisäksi tullikoiria ohjaajineen voidaan nähdä Tullin yhteistyökumppaneiden materiaaleissa, jos ne liittyvät oleellisesti Tullin toimintaan tai yleiseen turvallisuuteen. Tällaisia materiaaleja ovat esimerkiksi lentokenttien turvallisuudesta kertovat ohjevideot sekä tullikoirien työskentelyä esittelevät videot ja esitteet lentokentillä, satamissa ja rajanylityspaikoilla.

Tullikoiran ja ohjaajan tai tullikoiran hyödyntäminen järjestöjen, yhdistysten, yrityksien tai yksittäisten henkilöiden markkinointi- ja viestintämateriaaleissa ei ole mahdollista.

Lisätietoja:

Reetta Salonen
etunimi.sukunimi@tulli.fi