Tullikoirat

Tulli on kouluttanut ja käyttänyt koiria huumausaineiden etsintään vuodesta 1969 alkaen. 2000-luvun alussa Tullissa aloittivat ensimmäiset savukekoirat. Tullikoiratoimintaa laajennettiin vuonna 2014 käteisen rahan ja vuonna 2016 aseiden ja räjähteiden etsintään. Vuonna 2018 Tullissa aloitti työskentelyn eläinperäisten elintarvikkeiden etsintään koulutettu koira. Tällä hetkellä Tullissa työskentelee lähes viisikymmentä koiraa, joista suurin osa on rodultaan labradorinnoutajia.

Tutustu koiriin

Tullikoirien koulutus

Koiran kouluttaminen aloitetaan sosiaalistamisella, ympäristöharjoittelulla ja työympäristöön tutustumisella. Noin vuoden monipuolisen työkokemuksen jälkeen koiralla on tarvittava osaaminen tullivalvonnan vaihteleviin työympäristöihin. Koiraa ohjaajineen koulutetaan ja osaamista testataan kertauskursseilla aina koiran eläköitymiseen asti.

Lisää koulutuksesta


Ajankohtaista

Vuosi 2019 on tullikoirien juhlavuosi

Tullin koiratoiminta täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Juhlavuoden aikana julkaistaan tullikoirien historiikki, ja toukokuussa avataan Tullimuseossa (Suomenlinna) Tullin koiratoimintaa esittelevä juhlanäyttely.

Facebook