Hyppää sisältöön

Tulli paljasti huumausaineiden salakuljetuksen Tornionjoen yli Ruotsista Suomeen

Julkaisuajankohta 3.11.2022 8.40
Tiedote

Tulli on tutkinut huumausaineiden salakuljetusta Ruotsista Suomeen Tornionjokilaaksossa. Huumeita yritettiin tuoda kumiveneellä Tornionjoen yli Suomeen. Osa huumeista oli kätkettynä maastoon Ruotsin puolella. Rikosta on tutkittu törkeänä huumausainerikoksena.

Tulli takavarikoi alkukesästä 2022 Torniossa viisi kiloa hasista, jonka kaksi henkilöä olivat hetkeä aikaisemmin tuoneet melomalla kumiveneellä Ruotsista Suomeen Tornionjoen yli. Joen ylitys kumiveneellä ilman pelastusliivejä oli salakuljettajille riskialtis teko, sillä joki oli tulvakorkeudessa ja virta voimakas.

Tutkinnan aikana Tulli takavarikoi myös noin neljä kiloa amfetamiinia, joka oli kätketty Ruotsin puolella maastoon rajan tuntumaan odottamaan salakuljettamista Suomeen.

”Olemme tehneet tutkinnan aikana tiivistä yhteistyötä sekä Suomen poliisin että Ruotsin tullin ja Ruotsin poliisin kanssa”, kertoo tutkinnanjohtaja Pekka Jauhola.

Törkeästä huumausainerikoksesta epäiltyinä on ollut kolme henkilöä. Tulli pidätti yhden epäillyistä välittömästi joen ylittämisen jälkeen ja kaksi muuta rikokseen osallistunutta henkilöä muutamaa päivää myöhemmin Torniossa.

Rikosjuttu on käsitelty lokakuussa Lapin käräjäoikeudessa, joka langetti tekijöille vankeutta useista huumausainerikoksista vajaasta kahdesta vuodesta viiteen vuoteen. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Rikosasiaa tutkittiin törkeänä huumausainerikoksena.

Kuvat / Tullin mediatiedote 3.11.22

Mediatiedote