Hyppää sisältöön

EU:n komissio järjestää webinaarin hiilirajamekanismista – lisäksi komission materiaaleja on päivitetty

Julkaisuajankohta 7.6.2024 11.13
Tiedote

Euroopan komissio järjestää hiilirajamekanismista englanninkielisen webinaarin 19.6.2024. Webinaarin tavoitteena on antaa tilannekuva CBAM-sääntelystä, siirtymärekisteristä, raportointivelvollisuudesta ja eri sektorien erityiskysymyksistä. Webinaarin aikana on mahdollista kysyä komissiolta kysymyksiä. Komissio julkaisee webinaarista tallenteen.

Ilmoittaudu tilaisuuteen 18.6.2024 kello 13.00 mennessä. Komission sivulla on tarkempia tietoja tapahtumasta.

Ohje CBAM-tuojille ladattavissa useilla kielillä komission sivulla

Voit ladata kieliversioita ohjeasiakirjasta ”Guidance document on CBAM implementation for importers of goods into the EU” komission CBAM-sivulta Guidance-osiosta. Ohje on suunnattu EU:ssa toimiville maahantuojille.

Voit valita alasvetovalikosta haluamasi kielen kohdasta ”Other languages”. Voit valita esimerkiksi suomen, ruotsin tai englannin.

Siirtymärekisterin kieliversiot saatavilla

Voit vaihtaa siirtymärekisterin kielen asetuksista, jonne pääset oikean yläkulman profiili-ikonista. Pääset vaihtamaan kielen valitsemalla ”Asetukset” (engl. ”Preferences”).

Seuraa komission CBAM-sivun päivityksiä

Jos tuot CBAM-tavaroita, kannattaa seurata komission Carbon Border Adjustment Mechanism -sivua. Komissio lisää sivulle uutta materiaalia ja päivittää sivulla jo olevia ohjeita ja asiakirjoja. Linkit mahdollisiin käännöksiin julkaistaan samalla sivulla.

Tullin Hiilirajamekanismi-sivulla julkaisemme komission ohjeita täydentäviä ohjeita sekä tiivistelmiä ohjeista. Tullin sivuilla on myös erityisesti Suomeen liittyviä ohjeita, esimerkiksi ohjeet tarvittavista valtuuksista ja ohjeet kirjautumiseen.

Hiilirajamekanismi (CBAM)